Miért éppen Gran Canaria? - Egy valódi nyaralási célpont, ahol a feltöltődésé a főszerep

Gran Canaria a Kanári-szigetek egyik legnagyobb és legnépszerűbb tagja, amely méltán érdemelte ki a "kis kontinens" becenevet. Ez a változatos és lenyűgöző sziget valódi turisztikai paradicsom, amely egész évben ideális úti cél. Nem véletlen, hogy a spanyolok és más európaiak egyik kedvenc téli menedéke. De miben rejlik népszerűségének titka? Miért érdemes a következő nyaralást tervezve Gran Canaria mellett dönteni? Ennek járunk utána ebben a blogposztban!

Gran Canaria, vagy magyarra fordítva a „Nagy Kanári-szigetek” az örök tavasz birodalma, ahol az időjárás az év minden szakában kellemes. Csodálatos strandjai, természeti kincsei, történelmi városai és színes kulturális élete révén mindenki megtalálja itt a számára tökéletes kikapcsolódást. A sziget igazán egyedi arca abból adódik, hogy Spanyolország, Afrika és Latin-Amerika hatásai egyaránt érződnek, és egy igen különleges elegyet alkotnak.

A sziget az Atlanti-óceánon, Afrikától kb. 150 km-re, Európa kontinensétől pedig 1350 km-re fekszik. A Kanári-szigetek többi tagjához hasonlóan vulkanikus eredetű, így tájait bazaltsziklák, kanyonok és homokdűnék tarkítják. Területe 1560 km², mellyel a szigetcsoport 3. legnagyobb tagja Tenerife és Fuerteventura után.

shutterstock_2424825491


Ha Gran Canaria éghajlatára, pálmafáira és hegyeire gondolunk, eszünkbe juthat, hogy ezt a szigetet "kis kontinensnek" is nevezik. Valóban úgy tűnik, mintha egy apró kontinens esszenciáját sűrítené magába, hiszen hihetetlenül változatos látnivalókat és élményeket kínál az idelátogatóknak.

Rengeteg érdekesség köthető a csaknem kör alakú szigethez, ezek közül mutatunk be most néhányat!

 

5 érdekesség Gran Canariáról

A vízesések szigete

Gran Canaria hegyvidéki jellege miatt a szigeten rengeteg lenyűgöző vízesés található. Egész évben csodálhatjuk a Barranco de Cernícalos és Barranco de Azuaje természeti csodáit. Nagyobb esőzések idején, főként télen, szinte minden szurdokban megjelennek a zuhatagok, a legnépszerűbbek talán a Charco Azul és a Barranco de la Manta vízesések. Érdemes felfedező sétákat tenni a buja növényzettel borított hegyi ösvényeken!

shutterstock_277400333

 

Európa egyetlen kávéültetvénye itt található

Gran Canaria különleges mikroklímájának köszönhetően a szigeten kávécserjéket is termesztenek, ami egész Európában egyedülálló. A helyi kávékülönlegesség megkóstolását nem érdemes kihagyni! A teraszosan kialakított ültetvények lenyűgöző látványt nyújtanak a hegyoldalakon, ezt az élményt kár lenne kihagyni!

shutterstock_2362855191

 

Fesztiválok kavalkádja

Gran Canarián a helyiek imádnak ünnepelni, nem véletlen, hogy egész évben színes fesztiválok követik egymást. A leghíresebb talán a maspalomasi karnevál, amikor jelmezbe bújva, táncolva és énekelve járják az utcákat a helyiek. Egyéb népszerű események még a Fesztivál de la Rama, a Bajada del Gofio vagy a Fiestas del Pino.

shutterstock_2382578909

 

A mojo szósz a sziget ízbombája

Gran Canaria gasztronómiájának meghatározó eleme a mojo szósz, mely szinte mindenhez illik. A piros változat pirospaprikát és csípős paprikát is tartalmaz, a zöld pedig korianderes. Húsok, halak, sajtok mind új karaktert kapnak a mojo által.

shutterstock_1216147156

 

A csillagászok paradicsoma

Gran Canaria kristálytiszta égboltja ideális az amatőr és profi csillagászok számára is. A fényszennyezés minimális, így a teleszkópokkal hihetetlen részleteket fedezhetünk fel. A Tejút látványa sokakat rabul ejt!

shutterstock_1428849953

 

Miért nyaraljunk Gran Canarián?

Most, hogy felvillantottuk, hogy mennyire sokszínű és izgalmas sziget Gran Canaria, lássuk a konkrét érveket, hogy miért éppen ide tervezzük a következő nyaralásunkat!

 

Álomszép idő egész évben

A Kanári-szigetek, így Gran Canaria éghajlata rendkívül kellemes, nem véletlen, hogy az "örök tavasz szigetének" is nevezik. A hőmérséklet ritkán csökken 18-20°C alá, a fővárost pedig a "világ legjobb klímájú városaként" emlegetik.

shutterstock_2450885619

 

Jó megközelíthetőség Európából

Európa nagy városaival nagyon jó légi összeköttetésben van Gran Canaria, így a nyaralás szempontjából a közlekedés kiváló. A sziget repterére, a Gran Canaria Airportra számos európai légitársaság üzemeltet közvetlen járatokat szezonálisan vagy akár egész évben is. Ennek köszönhetően, átszállás nélkül akár Budapestről is eljuthatunk a szigetre.

shutterstock_1578720997

 

Bájos városok és festői falvak

Gran Canaria településein tetten érhető a spanyol, az afrikai és a latin-amerikai hatások elegye. A szépen felújított épületek, macskaköves utcák, hangulatos terek mind ezt a sokszínűséget tükrözik. Felfedezésre csábítanak a tengerparti üdülőhelyek, de a hegyi falvak is. Történelmi gyöngyszemek várnak például Trianában, vallási zarándok helyet találunk Teror városkában, gyönyörködhetünk a kilátásban és tradicionális mandulás sütit eszegethetünk Tejeda városában.

shutterstock_432969835

 

Sokféle szálláslehetőség

Gran Canarián számos modern szálloda és apartmanház közül választhatunk, az egyszerűtől a luxus kategóriáig. Ezek a hotelek minden igényt kielégítenek, legyen szó a szállásról vagy az étkezésről. A 4-5 csillagos szállodákban maximális kiszolgálásra számíthatunk.

shutterstock_440686897

 

Vulkántúra a Caldera de Bandamán

Gran Canaria vulkáni eredetére talán a Bandama-kráter a legjobb példa, mely gyalogosan is megközelíthető. A sétaút az 1 km széles és 200 méter mély kráter peremén vezet körbe, fantasztikus panorámát kínálva a környező tájra. Lejuthatunk a kráter belsejébe is, melyet üde növényzet borít.

shutterstock_2218678881

 

Gran Canaria olyan úti cél, amely bővelkedik természeti szépségekben, kulturális látnivalókban és szabadidős lehetőségekben. A szigeten strandolás, városnézés, túrázás és pihenés tökéletes kombinációját élvezhetjük. Megtapasztalhatjuk a buja zöld völgyek, a kopár vulkáni tájak és a végtelen tengerpart különleges elegyét, köszönhetően az Atlanti-óceán és Afrika közelségének, illetve Dél-Európa és Latin-Amerika hatásainak.

Ha szeretnénk elmenekülni a szürke hétköznapokból és feltöltődni, érdemes Gran Canaria sokszínű világát választani úti célnak. Ha pedig biztos kezekben szeretnék utazni, akkor az ITAKA a legjobb döntés! Kattints, és ismerd meg utazási ajánlatainkat!

Miért éppen Gran Canaria? - Egy valódi nyaralási célpont, ahol a feltöltődésé a főszerep