Fuerteventura utazás

Nincs nem ideális időpont arra, hogy az ember felkeresse Fuerteventurát. A varázslatos, fehérhomokos partokkal tűzdelt sziget a Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebbike. A vadregényes természet, a lebilincselő tenger, a csontokig hatoló, olykor meglepő érintetlenség vonzza a kalandorokat, azokat, akik valóban felejthetetlen nyaralásra vágynak. A karakteres Fuerteventura utazás szempontjából elsőrendű. Vegyük sorra, hogy mi mindent kell tudni az utazóknak!

Fuerteventura az egyik legcsendesebb sziget a Kanári-szigetek közül, egy igazi, nyugodt nyaralóhely. Itt a turizmus úgy alakult ki, hogy a hagyományos értékeket nem szorították a háttérbe, sokkal inkább a turisztikai létesítmények és értékek eköré épültek/épülnek fel. A sziget kiváló választás családosoknak, és a szörfözés, illetve a természet szerelmeseinek egyaránt.

A hivatalos nyelv Fureteventura területén a spanyol, a fizetőeszköz pedig az euró. Mindössze egyetlen repülőtér található a keleti részen, Puerto del Rosariótól, a fővárostól 5 km-re. Az éghajlat sivatagi, így az időjárás ebben a régióban egész évben napos és meleg, még a leghidegebb hónapokban sem megy 15 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

A sziget kiváló választás, ha valaki szeretné bebarangolni a Kanári-szigeteket, innen ugyanis komp közlekedik Gran Canaria, Tenerife és Lanzarote szigetére is.

A sziget természetvilága

Sokan azt gondolják, hogy Fuerteventura kopár. Igen, valóban, gyér növényzet jellemzi a legtöbb területet, ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmas és kietlen lenne. Tengerpart tekintetében a sziget a TOP összeállítások élén áll. Jobbnál jobb strandok szegélyezik a partot, például Corraljelo, ahol 10 km hosszú strand várja a szörfösöket és a fürdőzőket. 6 km-re innen terülnek el a homokdűnék, vagyis a Dunas de Corralejo, a sivatag hangulatát megidéző természeti képződmények.

Ha már tengerpart, akkor szót kell ejteni a romantikus, bástyaként a tenger fölé magasodó világítótornyokról, melyek közül egy-kettőt érdemes meghódítani. Playa del Matorral jól felszerelt strandján például strandolás közben elsétálhatunk az 1996-ban megnyílt építményhez, de megcsodálható egy világítótorony a sziget egyik legszebb városában, El Cotilloban is.

Az óceán adottságainak köszönhetően a szörfösök számára igazi paradicsom a hely, de a túrázók is találhatnak kedvükre való útvonalakat, a lagúnák és sziklák között mesebeli helyeket lehet felfedezni.

Milyen híres-neves események vannak a szigeten?

Fuerteventura utazás szempontjából előnyös, mivel meglehetősen gazdag programokat kínál: vannak kulturális, vallási és sportesemények, illetve a természet forgásához kapcsolódó történések is. Nézzük ezek közül a legérdekesebbeket!

  • Fuerteventura Music Festival: júliusban rendezik meg ezt a nagyszabású zenei fesztivált, mely alkalmával az El Cotillo strandjai megtelnek élettel, bulizó és szórakozó emberekkel.
  • Semana Santa: a húsvét előtti hét, a Szent hét, vagy ahogy itthon hívják, a Nagyhét. A helyiek ilyenkor együtt ünnepelnek, felvonulnak, egy igazi pezsgő, időszak ez a szigeten.
  • Szörf világbajnokság: júliusban és augusztusban rendezik meg a La Barca strandon a szörf és kite világbajnokságot, ami kötelező program a vízi sportok szerelmeseinek.
  • Nemzetközi Sárkányfesztivál: november hónapban rendezik meg Corralejo területén a Nemzetközi Sárkányfesztivált, amelynek keretében temérdek sárkányrepülő festi színesre az eget.
  • Teknős program: a Cofete strandon novemberben engedik a tengerbe a kikelt teknősöket.

Települések, amiket érdemes felkeresni

Corralejo

A szörfösök és a kite-osok kedvenc területe Corralejo, ami egy igazi üdülőövezet. Strandja, mint írtuk, 10 km hosszú és itt találhatók a híres homokdűnék is. Itt a legnagyobb az éjszakai élet, de a családosok is találhatnak kedvükre való programot, például az Acqua Water Parkot.

Bentancuria

Egy pici kis falucska, ami egykor jelentős szerepet töltött be: ez volt a sziget fővárosa 1834-ig. Hangulatos hely, így aki szeretné kicsit megérteni a sziget világát, szellemiségét, az mindenképp keresse fel Bentancuria városát.

Caleta de Fuste

Ez egy klasszikus üdülőhely, ami az angol turisták körében roppant népszerű. Temérdek bár, étterem, bevásárlási lehetőség várja a nyaralókat, így a gasztronómia világába is bele lehet kóstolni. Kiváló választás családosok számára, mivel a tenger itt nem annyira vad.

Puerto del Rosario

Ez a sziget fővárosa, a közlekedés szempontjából központi hely, ahonnan a többi szigetre is eljuthatunk. Ipari és gazdasági központ, ahol 38 ezer ember él.

Costa Calma

A sziklákkal ölelt fehérhomokos tengerpart a legtöbb embert elvarázsolja Costa Calman. Itt található a Sotavento-strand, ami 6 km hosszú és a sziget egyik legszebb partszakasza.

Jandia

Morro Jable eredetileg egy halászfalu volt, ami mára összenőtt a Jandia névre hallgató üdülőközponttal. Modern épületeket láthatunk ezen a részen és megannyi szórakozási lehetőség gondoskodik az élményteli nyaralásról.

Vega de Rio Palmas

A Fuerteventura utazás alatt, egy túra alkalmával megéri felkeresni ezt a helyet, aminek templomát 1666-ban építették. A természet adta színek festői módon illeszkednek a területen álló fehér házakhoz.

Mi mindent lehet még csinálni Fuerteventura szigetén? Erről már egy előző blogposztunkban beszámoltunk. Olvasd el, hogy mi az a 15 program, amit az örök tavasz szigetén érdemes  csinálni!

Fuerteventura paradicsomi hangulata az év minden szakában leveszi a turistákat a lábukról. Hagyd, hogy elragadjon ez a színes világ!

Ismerd meg az ITAKA Hungary fuerteventurai ajánlatait!

Fuerteventura utazás