Fuerteventura last minute: a legjobb, ami veled történhet

Fuertevantura az aktív pihenés kedvelői és a tengerparton heverészést előnyben részesítők számára is kiváló választás. Kevésbé kiépült, mint a Kanári-szigetek többi tagja, mint például Gran Canaria és Tenerife, ezeknél sokkal nyugodtabb és csendesebb, arról nem is beszélve, hogy itt találhatók a leggyönyörűbb strandok. Fuerteventura a last minute utazások kedvelt célpontja, ami nem is csoda, hiszen télen-nyáron kellemes idő várja az ide érkezőket. Nézzük, mi mindenért érdemes last minute út keretében Fuerteventurára utazni?

Last minute utazás Fuerteventurára

Fuerteventura Spanyolország kedvelt üdülőhelyei közé tartozik, a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete. Az alapterülete alig több, mint 1600 négyzetkilométer, lakosainak száma pedig mindössze 94 ezer fő, vagyis meglehetősen gyéren lakott. Ez egyébként a sziget hangulatára is rányomja a bélyegét: az érintetlen környezet lebilincselő, bőven teret ad azok számára, akik kevésbé „elturistásodott” régiókat szeretnének felfedezni. Az ide látogatókat mesébe illő strandok várják, a sport lehetőségek kínálata gazdag, a legkedveltebb ezek közül a búvárkodás és a szörfözés.

Pazar szállodákban szállhatnak meg a nyaralók, ezekben minden adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz: kényelmes szobák, finom ételek és megannyi programlehetőség. Az all inclusive ellátás keretében belül a vendégek akkor ehetnek-ihatnak, amikor csak szeretnének, például koktélozhatnak a medence partján.

Egy last minute ajánlat keretében kedvezményes áron lehet lefoglalni a szállásokat és az utazást egyaránt. Az akciós árak igen csábítók, különösen annak fényében, hogy így a rászánt összegért akár magasabb színvonalú szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Számos felfedeznivaló van a szigeten. Az egyik ilyen Corralejo, ami egy igen népszerű üdülőhely. 10 km hosszú, homokos tengerpart várja a csobbanni, szörfözni, búvárkodni vágyókat. Néhány kilométerre a parttól található a Dunas de Corralejo, ami a sivatagi hangulatot idéző dűnéiről vált híressé.

Carralejotól 15 percnyi hajóútra terül el Lobos-sziget, ahol különleges madár- és növényfajokat figyelhetünk meg: a természetvédelmi terület 130 növényfajnak ad otthont. Célszerű üveg fenekű hajóval megközelíteni a szigetet, így a víz alatti világba is bepillantást nyerhetünk.

Kisgyerekekkel tökéletes választás Cost Calma, ahol a strand vakítóan fehér és homokos. Innen indul a 6 km hosszú Sotavento-strand, ami végtelen térélménnyel gazdagítja az utazókat.

Német turisták által kedvelt Morro Jable és a vele összenőtt Jandia, ami megannyi szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Felfedeznéd Fuerteventura szigetét? Nézd meg aktuális ajánlatainkat weboldalunkon.

A nevezetes helyek sora itt nem ér véget, ennél sokkal-sokkal több kincset fedezhetünk fel a nyaralás alatt. Ezekről egy korábbi blogposztunkban írtunk részletesebben! 

Tippek a last minute utazáshoz

A last minute utazásnak köszönhetően kedvezőbb áron juthatunk el a világ legszebb pontjaira. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amiket érdemes megszívlelni mielőtt útnak indulsz!

Légy résen!

Az igazán jó ajánlatokat akkor lehet kifogni, ha az ember folyamatosan követi az újdonságokat. A legjobb ár-érték arányú utazásokra általában pillanatok alatt lecsapnak, ezért kell rendszeresen, akár naponta többször visszanézni a hirdetési oldalra és beállítani értesítést, ami jelez, ha új ajánlat érkezik.

Engedd el!

A last minute utazás része a spontaneitás. Célszerű felkészülni arra, hogy nem minden úgy sikerül, ahogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt elterveztük, ilyenkor nem érdemes bosszankodni, szerencsésebb inkább elengedni a görcsös ragaszkodást és hagyni, hogy a történések vezessenek.

2 hét

Tapasztalatok alapján a legjobb ajánlatokat 2 héttel az nyaralás indulásának időpontja előtt hirdetik meg. Így, ha egy bizonyos hétre szeretnénk foglalni, akkor célszerű előtte két héttel nagyobb energiát fordítani a keresgélésre.

Fő a rugalmasság

A last minute utazáshoz rugalmasság kell, mind a dátumot, mind pedig az úti célt illetően. Lehet, hogy nem akkor és nem oda tudunk utazni, ami a tervben volt, végső soron azonban tökéletes nyaralás kerekedhet belőle.

Fedezd fel a világot az ITAKA segítségével! Kattints, és nézd meg, milyen ajánlatokat kínálunk!

Fuerteventura last minute: a legjobb, ami veled történhet