Fuerteventura látnivalók: 15 szuper program az örök tavasz szigetén

A Kanári-szigetek egyik ékköve Fuerteventura, ami Afrika partjaitól mindössze 97 km-re fekszik. Bár a második legnagyobb sziget a szigetcsoport tagjai közül, mégis sokkal csendesebb, nyugodtabb, mint például Tenerife vagy Gran Canaria. A Fuerteventura név jelentése nem más, mint „erős szelek”, ez tette ezt a területet a szörfösök és egyéb vízi sportot űzők paradicsomává. Mit érdemes megnézni annak, aki ide látogat? Bemutatunk 15 varázslatos helyet a Fuerteventura látnivalók közül, amelyeket mindenképp megéri beépíteni a programba!

Fuerteventura Spanyolország, ezen belül a Kanári-szigetek csoportjához tartozik, területe valamivel kevesebb, mint 1700 négyzetkilométer. Nem kifejezetten sűrűn lakott: ezen a nagy területen mindössze 94 ezer ember él életvitelszerűen. A leghidegebb hónapokban sem alacsonyabb az átlaghőmérséklet 20 Celsius-foknál, éppen ezért nevezik az örök tavasz szigetének.

Nem annyira kiépült, mint például Tenerife, sokkal vidékiesebb és autentikusabb a hangulat, magában hordoz egyfajta érintetlenséget. A Kanári-szigetek közül a legtökéletesebb célpont azok számára, akik szeretik a kalandokat és a felfedezőtúrákat.

Fuerteventura látnivalók: 15 hely és program, amit ne hagyj ki!

Strandok

A Fuerteventura látnivalók sorát mi mással lehetne kezdeni, mint a strandokkal. A szigeten 150 kilométer hosszú homokos partszakasz várja a kikapcsolódni vágyókat. Itt aztán lehet búvárkodni, kite-ozni és a szörfözés szerelmesei is rengetek kiváló helyszínt találhatnak. Utóbbiaknak kedvez, hogy télen hatalmasak a hullámok, nyáron pedig a passzátszél fuvallata repíti a vitorlákat.

A sziget legjobb strandjai: Risco del Paso strand, Mal Nombre strand, Sotavento strand, El Matorral strand, Alzada strand, La Concha strand, Cofete strand, El Cotillo strand, Corralejo strand, Los Charcos strand.

Világítótornyok

Lévén, hogy egy szigetről van szó, ahol a hajózás jelentősége igen nagy, több világírótorony is található a varázslatos partszakaszokon. A La Entallada, a Punta Jandía, a Punta Pesebre és a Tostón egytől egyig romantikus hangulatot árasztanak, az elénk táruló panoráma pedig lélegzetelállító.

Gasztronómia

A Fuerteventura látnivalók felkeresése közben érdemes időnként megállni és a gasztronómia oltárán is áldozni néhány ínycsiklandó fogással. A szigeten előszeretettel fogyasztanak kecskehúst, sok-sok halat és tengeri finomságokat. Mindenképp meg kell kóstolni a frangollot, ami egy helyi desszert, a majorero sajtot és a papas arrugadast, ami egy klasszikus, főtt burgonyából készült étel.

Puerto del Rosario

Fuerteventura fővárosa Puerto del Rosario. Itt található egy kompkikötő, ahonnan a többi szigetre el lehet jutni. Bár látnivalókban nem annyira gazdag, de számos bevásárlási lehetőség van itt, többek között egy pláza is.

Betancuria

1834-ig volt Fuerteventura fővárosa Betancuria, ami egy pici falucska, mindössze 800 lakóval. Dimbes-dombos, szerpentines úton lehet megközelíteni ezt a roppant hangulatos kis települést, ami tökéletes célpontja lehet az egyik kirándulásnak. Érdemes felkeresni a Plaza de Santa Maria de Betancuria-t, ahol egy gyönyörű templom található.

Corralejo-dűnék homokdűnék

Corralejo Nemzeti Park természetvédelmi terület. Itt magasodnak a homokdűnék, melyek 2600 hektáron terülnek el, és a sivatag hangulatát idézik meg. A partszakasz itt olyan, mint a mesékben: a víz türkiz színű és szinte egymást érik a jobbnál jobb strandok.

Jandía-félsziget

A Jandía-félsziget Fuerteventura déli területén található. A Saladar de Jandía egy természetvédelmi terület, amit dagálykor a víz elönt. Ennek köszönhetően sótűrő növényeket találhatunk leginkább errefelé.

Jandia nevet viseli a Morro Jable kis halászfaluval összenőtt turistaközpont is. Ez egy igen népszerű desztináció, számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel.

Ajuy bazaltbarlangok

Az Ajuy-barlangok szintén igen népszerű turistacélpontok. Ez valójában egy barlangsorozat az Atlanti-óceán partján, ami 40 méter magas, különböző formák öltő barlangokat jelent egymás után felsorakozva.

Caldetón Hondo

Fuerteventura vulkáni tevékenység eredményeképpen jött létre, a legutóbbi vulkán azonban nagyjából 5 ezer évvel ezelőtt tört ki, tehát ettől nem kell tartania a turistáknak. Itt található a Calderón Hondo vulkán, amit egy kellemes kis gyalogtúrával lehet meghódítani.

Lobos-sziget

Kihagyhatatlan élmény a Lobos-sziget, ami csupán néhány kilométerre helyezkedik el Fuerteventura partjaitól. Egy igazi paradicsom, amit komppal vagy vízi taxival lehet megközelíteni. Korábban a területen több fóka is élt, innen kapta a pici sziget a nevét, ma már azon alig találkozni velük.

Cofete temető

A Cofete strand láttán az embernek olyan érzése van, mintha egy másik bolygón landolt volna az űrhajóval. Ameddig a szem ellát, tengerpart és kopárság uralkodik. Ezen a strandon semmiféle szolgáltatás nincs, a látvány és a térélmény miatt mégis megéri felkeresni.

Igazi különlegesség a Cofete temető, ami a méltán ismert Cofete strand közepén található. Az alacsony kőfallal körülvett végső nyughelyet a XIX. században építették a helyiek, számos fakereszt és csont ágaskodik ki a földből, ami meglehetősen szürreális látvány.

La Pared

Ha tökéletes naplementét szeretnél látni, akkor a La Pared nevű kis falut érdemes felkeresni. A hatalmas sziklák által körül ölelt strand az egyik legszebb a szigeten.

Caleta de Fuste

A település egy klasszikus üdülőhely, tele bárokkal, éttermekkel, golfpályával és mindennel, ami a kikapcsolódáshoz szükséges. A családok körében kifejezetten népszerű, köszönhetően annak, hogy egy öbölben van, ezért kisebbek a hullámok, védettebb a part.

El Cotillo

Ez Fuerteventura egyik legszebb városa, amiben megtalálható egy régi kikötő és egy világítótorony. A hangulatos, szép házak és fehérhomokos strandok rabolják el itt a turisták szívét. A Playa de La Conchát és az El Cotillo környékén lévő strandokat mindenképp érdemes felkeresni.

Oasis Park

3000 állatnak és több mint 250 növényfajnak ad otthon Fuerteventura állatkertje, az Oasis Park. Az állatkertben tartanak fókashowt, hüllőbemutatót, van madárreptetés és számos állatot meg is lehet simogatni. Akár ingyenes buszokkal is meg lehet közelíteni, így nem szükséges autó a túrához.

Fuerteventura szigete egy felfedezésre váró kincs. Az autóbérlés a legtöbb helyen jól működik, így érdemes bérelt autóval bebarangolni a szebbnél szebb helyeket.

Látogass el honlapunkra és foglald le következő álomutazásodat Fuerteventurára!

Fuerteventura látnivalók: 15 szuper program az örök tavasz szigetén