Zanzibár legszebb strandjai: az Indiai-óceán mesés partjai

Zanzibáron az első, ami letaglózza az embert, természetesen jó értelemben, az a tengerpart. A szépséges kék-zöld árnyalatokban pompázó víz, az Indiai-óceán, a vakítóan fehér homok, a különleges atmoszféra veszi le az ide látogatókat a lábukról. Kíváncsi vagy, mik Zanzibár legszebb strandjai? Akkor ez a blogposzt neked szól!

Afrika egyik különleges szépsége Zanzibár, ami Tanzánia igazgatósága alá tartozik. Zanzibár valójában egy szigetcsoport, ami két fő szigetből áll: az egyik Pemba, a másik pedig Unguja. Rengeteg természeti szépség gazdagítja a szigetcsoportot, egy igazi üdülőhely, ahol minden adott ahhoz, hogy a strandolás, a búvárkodás, a vízi sportok felejthetetlen élményként ivódjanak be az emberek emlékezetébe.

Fővárosa Stone Town, ami Zanzibár város történelmi városrésze. Ez az óvárosi rész az UNESCO világörökség részét képezi. Olyan szépségek találhatók itt, mint a Régi Patika, a Csodák Háza, a zsúfolt piac és a Nemzeti Múzeum. Izgalmas utcák, szűk sikátorok és színes ajtók várják a turisták tömegeit, utóbbiak egyébként Stone Town védjegyévé is váltak.

Aki Zanzibárra érkezik egy kalandba csöppen. Rengeteg felfedeznivaló van itt: a történelmi örökségeken túl érdemes időt szentelni a természeti értékek és a legszebb partok megismerésére is. Kíváncsi vagy, melyek Zanzibár legszebb strandjai? Akkor olvass tovább!

Zanzibár legszebb strandjai

Zanzibár bármely szezon esetén jó választás, az ember könnyen tud találni pezsgő részeket és csendes, nyugodt helyeket egyaránt. A tengerpart a legtöbb helyen hívogató, vannak azonban olyan különleges partszakaszok, ahol mindenképp érdemes csobbanni. Most pedig következik Zanzibár 8 legszebb tengerpartja!

Matemwe Beach

Zanzibár leghosszabb strandja Matemwe, ami egyben az egyik legszebb is. Ameddig a szem ellát pálmafák és fehér homok, a partszakasz végében pedig kis halászfalvak terülnek el. Itt búvárkodni és snorkelezni kell mindenképpen, mivel a zátonyokat könnyű megközelíteni, így akár a kezdők számára is jó választás.

Nungwi Beach

Kendwa Beach-től alig 3 km-re fekszik a Nungwi Beach, ami jellegzetes fa hajóival és azok gyönyörű látványával vívta ki a népszerűségét. Ezek a kis hajók csodásan ringanak a naplemente fényében, idilli hangulatot teremtve.

A tengerpart nemcsak a látvány miatt nagy kedvenc, hanem amiatt is, hogy számos vízi sport űzhető itt, tele van bárokkal és éttermekkel, ráadásul itt található egy teknős akvárium is, ami igazán különleges élmény.

Kizimkaze Beach

Kevésbé zsúfolt, éppen ezért különleges hely Kizimkaze, ami egy kis halászfalu a sziget déli részén. A part itt sokkal másabb, mint a keleti oldalon, a fehér homok helyett sziklás tengerpartok várnak minket. Dolphin Beach-nek is nevezik, mivel a faluból indulnak delfin kirándulások, melyek alkalmával a turisták úszhatnak az állatokkal.

Kendwa Beach

Kendwa a telihold alkalmával rendezett bulikról vált híressé, amely helyszíne a tengerpart. Ilyenkor a helyi és a turista fiatalok összegyűlnek és reggelig táncolnak, zenélnek a parton. A víz gyönyörű ezen a részen, az ár-apály visszafogottságának köszönhetően remekül lehet úszni, búvárkodni és a szabadtüdős merüléshez is ideális a helyszín. Ha valamit érdemes átélni ezen a parton az a naplemente: pazar látvány, amit soha nem felejtesz el.

Paje Beach

Ha Paje Beach, akkor vízi sportok! A világ minden tájáról érkeznek ide kite-osok, köszönhetően annak, hogy ideálisak a körülmények ehhez a sporthoz. A zátonyok között varázslatos állat- és növényvilág bújik meg, így természetesen a búvároknak is akad kedvére való merülési zóna. Sokak szerint ez az egyik legjobb hely Zanzibáron, ami este egyébként a tengerparti buli helyszínévé változik át.

Jambiani Beach

A Paje Beach-nél sokkal nyugodtabb a Jambiani Beach, itt is lehet sportolni, pihenni, azonban sokkal kisebb a nyüzsgés. A szigetnek ezen az oldalán a napfelkelte látványa lebilincselő, így érdemes fent maradni a buli után és megvárni, hogy előbukkanjanak a nap első sugarai.

Pongwe Beach

Pongwe jellegzetessége, hogy egy zátony nyújt neki védelmet, így nincs erős hullámzás, a víz pedig kellemesen meleg. A part csodás, számolni kell azonban azzal, hogy az infrastruktúra itt kevésbé fejlett, a szállodákat leszámítva.

Bweju Beach

Ha egy igazi, csendes strandot keresel, akkor a legjobb választás a Bweju Beach. Stone Towntól mindössze 1,5 órára van ez a ragyogó, fehér homokos, pálmafákkal szegélyezett partszakasz. Temérdek programlehetőség várja itt a látogatókat, ilyen például a Bwejuu falu, a mangrove erdő, a dhow hajókirándulás.

Repülj Zanzibárra az ITAKA-val! Neked csak csomagolnod kell, a többit intézzük helyetted! Nézd meg aktuális ajánlatainkat!

Zanzibár legszebb strandjai: az Indiai-óceán mesés partjai