Török Riviéra nyaralás: pihenés a türkiz parton

 

Törökország egy valódi nyaralóparadicsom, ami tökéletes helyszíne lehet a kikapcsolódásnak. Délnyugati, tenger mellett húzódó régiója a Török Riviéra, vagyis a türkiz part, ami méltán érdemelte ki ezt a nevet, a víz ugyanis a kék ezernyi árnyalatában pompázik. Természeti, kulturális kincsek, üdülőközpontok, bárok, éttermek, csodás szállodák várják itt az utazókat. Nézzük, miért jó döntés egy Török Riviéra nyaralás!

Török Riviéra nyaralás: a legjobb, amit csak el tudsz képzelni!

Ma már közvetlen charterjáratokkal juthatunk el Törökország legpezsgőbb nyaraló régiójába, a Török Riviérára. A régió Çeşménél kezdődik és egészen Alanyáig húzódik. A Földközi-tengeri terület igazán kedvelt, mivel sokszínű programlehetőségeket kínál. Fővárosa Antalya, amelynek története egészen az ókori időszakig vezethető vissza, amit a környéken található romok is bizonyítanak. Különösen népszerű a városközpont, a Kaleici, ahol védelem alatt álló török és görög házak találhatók. Az óvárosban még mindig láthatóak a bizánci, római és szeldzsuk építészet és kultúra emlékei.

A Török Riviéra az Égei- és a Földközi-tenger partján terül el. Éghajlata kellemes, a turistaszezon általában már kora tavasszal, március-áprilisban elkezdődik és egészen késő őszig, október-novemberig tart. A nyári hónapokban az időjárás száraz és meleg, a hőmérséklet gyakran emelkedik 35 fok fölé, így ez az időszak ideális választás azoknak, akik kedvelik a forróságot és a tenger hűsítő habjaiban szeretnének felfrissülni.

A szálláslehetőségek kiválók ebben a régióban, egymást érik a négy- és ötcsillagos szállodák, amiket elérhető áron kínálnak, akár all inclusive ellátással is. Családosok számára előny, hogy gyerekbarát szállásokat is bőséggel találhatunk a kínálatban.

A török konyha gazdag és változatos, a helyi specialitások közé tartozik például a kebab, a börek, a mezze (előétel) és a húslevesek. A tenger gyümölcsei, mint a halak és a rákok, is rendkívül népszerűek, így a tengerparton járva érdemes megkóstolni a friss halételeket. Az italok között találhatóak helyi specialitások, mint a raki, a török borok és a török kávé. A rakit "török pálinkának" is nevezik, ez egy erős, alkoholos ital, melyet jellegzetes fehér színűre hígítanak vízzel. A török borok kiváló minőségűek, és különösen ajánlott megkóstolni a helyi termelők borait. A hagyományos török kávé egy sűrű és aromás kávé, amelyet jellegzetes török csészékben szolgálnak fel.

Törökország hivatalos pénzneme a töröl líra, de az eurót is elfogadják szinte mindenhol. Borravaló tekintetében a 10% az elfogadott, amit éttermekben, bárokban, a szállodákban és az egyes szolgáltatások igénybevételét követően szoktak adni, amennyiben elégedettek voltak a színvonallal.

A legnépszerűbb üdülőhelyek a Török Riviérán

Antalya

A város történelmi látnivalók, gyönyörű partszakaszok és pezsgő városi élet keverékét kínálja. A nyaralók meglátogathatják az olyan ókori nevezetességeket, mint például a Hadrianus-kapu és az Antalya Múzeum, vagy egyszerűen csak pihenhetnek a kellemes strandokon. A város szálláshelyek, éttermek és üzletek széles választékával büszkélkedhet.

Alanya

Alanya a Török Riviéra kedvelt tengerparti üdülővárosa, amely lenyűgöző strandjairól és történelmi nevezetességeiről ismert. Ha itt járunk, mindenképpen szakítsuk meg a strandolást, és keressük fel a tengerre néző sziklás dombtetőn magasodó, ikonikus várat. A város különböző vízi sportolási lehetőségeket, hajókirándulásokat és élénk éjszakai életet kínál. Itt található a Kleopátra-part, ami puha homokjáról és tiszta vizéről vált híressé.

Kemer

Kemer egy nyugodt és festői város, amelynek különlegességét a tekintélyt parancsoló hegyek és a varázslatos színű víz adja. Kemer gyönyörű strandokkal, kristálytiszta tengerrel, valamint túrázási és természetjárási lehetőségekkel várja az utazókat. A város kikötője remek hely a romantikus andalgásra, vásárlásra és még egy kellemes ebédet is megejthetünk a jobbnál jobb éttermek egyikében.

Side

Side egy történelmi város a Török Riviérán, aminek felfedezése igazi kaland. Kifejezetten jó állapotban lévő ókori romjairól és a szűk utcákkal és butikokkal teli hangulatos óvárosáról ismert. A városban a legfőbb látványosság az ókori római színház, amely különböző kulturális eseményeknek és koncerteknek ad otthont, itt akár elcsíphetünk egy csodás előadást, zenei eseményt is. Side gyönyörű homokos strandokkal is büszkélkedhet, így remek úti cél a történelem és a tengerparti pihenés kombinálásához.

Belek

Belek egy modern üdülőváros, amely fényűző all-inclusive szállodáiról és világszínvonalú golfpályáiról híres. A golf szerelmeseinek paradicsoma, csúcsminőségű kényelmet és kimagasló szolgáltatásokat kínál. A golfozás mellett Belek hosszú homokos strandjai és vízi sportolási lehetőségei egyaránt vonzzák a napozni vágyókat és a kalandok szerelmeseit.

Manavgat

Side városának közelében található Manavgat, amely a nevével azonos, Manavgat-vízesésről kapta a nevét. Ez egy csodás természeti kincs, ráadásul a látogató még fel is frissülhetnek a vízesés vizében. A másik legnagyobb látványosság a bazár, ahol a legkülönfélébb árukat és portékákat kínálják a helyiek. Itt húzódik a Manavgat folyó is, amelyen a kalandorok vízitúrákon vehetnek részt, akik pedig csak a szárazföldről szeretnék szemlélni a vizet, azok kellemes sétát tehetnek a parton.

Nyaralás az ITAKA-val

Török Riviéra nyaralás? Tapasztald meg a török vendégszeretetet az ITAKA-val! All inclusive és last minute ajánlatokat is kínálunk Belek, Manavgat, Side, Alanya városokba. Ismerd meg ezt a varázslatos régiót, kattints, és nézd meg utazási ajánlatainkat!

Török Riviéra nyaralás: pihenés a türkiz parton