Szicília körutazás: a déli szépség felfedezése az ITAKA-val

Szicília, a Földközi-tenger gyöngyszeme kitárja kapuit, hogy felfedezzük rejtett kincseit egy felejthetetlen körutazás során. Az ITAKA-nál különleges programcsomagot állítottunk össze, hogy megismerhessük Szicília legjavát. Az út során UNESCO világörökségi helyszínek, lélegzetelállító tájak és vibráló városok várnak ránk. Ismerjük meg a Szicília körutazás részleteit!

Szicília nem csupán a Keresztapa című filmről híres, hanem lenyűgöző kultúrájáról és történelmi örökségéről is. A sziget szegleteiben megbújó látnivalók felfedezésre invitálnak minket, a napközbeni élményeket pedig 4 csillagos szállodákban pihenhetjük ki. Bőséges reggelik és vacsorák várnak ránk, hogy energiával feltöltődve vágjunk neki a következő napnak.

Képzett idegenvezető kalauzol végig minket Szicília legszebb tájain, megosztva velünk a helyiek történeteit és tippjeit. Általa nem csupán turistaként, hanem valódi felfedezőként ismerhetjük meg ezt a varázslatos szigetet.

Miért éppen Szicília? Jöjjenek az érvek!

Miért érdemes Szicíliát választani úti célul?

Szicília olyan, mint egy ékszerdoboz, tele lenyűgöző kincsekkel, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Ez a gyönyörű olasz sziget tökéletes úti cél azoknak, akik szeretnének elmerülni a történelem, a kultúra és a természet csodáiban.

shutterstock_2377519067


Szicília az ellentétek földje: a smaragdzöld tenger mellett ott tornyosulnak a vulkánok, az ókori romok szomszédságában pedig modern városok pezsdülnek. Egy körút során bejárhatjuk ezt a varázslatos szigetet, és megismerhetjük sokszínű arcát.

Az itt található görög templomok, római villák és normann katedrálisok az európai civilizáció bölcsőjébe repítenek vissza minket. De Szicília nem csak a múltját őrzi: a hangulatos kis halászfalvak, a napfényes tengerpartok és a szikrázó nagyvárosok a jelen életörömét sugározzák.

shutterstock_2257716497 (1)


Mindezeken túl Szicília igazi kulináris paradicsom, ahol a friss tenger gyümölcsei, a zamatos déligyümölcsök és a hagyományos olasz ízek keverednek a konyhában. Egy körutazás során az étkezések is felejthetetlen élményt nyújtanak.

A sziget egyedülálló atmoszférája ellenállhatatlanul vonzza a látogatókat. Ha szeretnénk egy különleges utazáson részt venni, ami egyszerre pihentető és inspiráló, akkor ne habozzunk: válasszuk Szicíliát következő úti célunknak!

Szicília körutazás a ITAKA szervezésében

A mediterrán sziget kellemes klímájának köszönhetően szinte egész évben ideális úti cél, de talán a legvarázslatosabb arcát tavasszal és ősszel mutatja meg. Ilyenkor a hőmérséklet kellemes, a természet pedig lenyűgöző színekben pompázik.

shutterstock_2407379801


Az ITAKA Szicília körutazás 8 napos kalandot kínál, amely során felfedezhetjük a sziget legszebb tájait és legizgalmasabb városait. A repülő Catania városába érkezik, ahonnan kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal folytatjuk utunkat. Az utazás során 4 csillagos hotelekben szállunk meg félpanziós ellátással.

shutterstock_2252971093


Az első három éjszakát az Etna lábánál és a festői Taormina környékén töltjük. Ezt követően egy-egy éjszakát Piazza Armerina és Caltagirone, valamint Agrigento közelében időzünk, ahol az ókori görög templomok lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. Az utazás utolsó két éjszakáján Palermo környékén búcsúzunk majd a szigettől.

shutterstock_2360416049


Az ITAKA ajánlatai között találhatunk egy másik, 6 napos szicíliai körutazást is. Akárcsak a 8 napos változatban, a repülőgép ez estben is Cataniaba érkezik, két éjszaka a szállásunk Siracusaban, 1 éjszaka Palermoban, 2 éjszaka pedig Taormina környékén van.

shutterstock_2207164865


A szállodákban bőséges reggelik és vacsorák várnak ránk, az italfogyasztásról és egyéb étkezésekről pedig mindenki egyénileg gondoskodik útközben, így mindenki ízlése szerint kóstolhatja meg Szicília ínycsiklandó helyi specialitásait.

Ízelítő a programból

Szicília körutazásunk során felejthetetlen élményekben lesz részünk, ahogy felfedezzük a sziget lenyűgöző látnivalóit.

  • Megcsodáljuk a híres Teatro Grecót, majd kirándulást teszünk az Etna vulkánra, feljutva egészen a kráterekig autóbusszal és dzsippel.
  • Siracusa városnézés közben ellátogatunk az Ortigia-szigetre és a görög színházba is. Noto barokk belvárosának hangulatos utcáin andalogva elmerülünk a történelmi hangulatban.
  • Piazza Armerinában egy pompás római kori villát tekintünk meg, amely mozaikpadlóiról híres. Agrigentóban a Templomok völgyében ókori görög templomromokat csodálhatunk meg.
  • Palermóban a normann építészet remekei, köztük a katedrális lesz a célpontunk, míg Monrealéban a világszerte ismert mozaikokkal díszített katedrálist keressük fel.
  • Cefalù bájos tengerparti városkájában a monumentális katedrálist fedezzük fel, Messinában pedig megcsodáljuk a város látképét a Dóm térről, és ellátogatunk a festői kikötőbe is.
shutterstock_2292750441

 

Miért válasszuk az ITAKA Szicília körutazását?

Az ITAKA szakértői csapata nagy gonddal állította össze ezt az átfogó programot, amely Szicília legfőbb látnivalóit és legizgalmasabb helyszíneit foglalja magába. Utazásunk során végig tapasztalt, magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot, aki nemcsak a látnivalókról ad részletes információkat, hanem a helyi kultúrába és életbe is betekintést nyújt.

A körutazás során kényelmes autóbusszal utazunk a sziget különböző pontjai között, így nem kell a tömegközlekedéssel bajlódni. A gondosan kiválasztott, jó minőségű szállodákban pedig kellemesen pihenhetjük ki az élményekben gazdag napok fáradalmait. Az ITAKA Szicília körutazása egy igazán tartalmas és felejthetetlen utazás, amelynek során megismerhetjük a sziget páratlan természeti és kulturális kincseit, miközben életre szóló élményekkel és emlékekkel gazdagodhatunk.

Szicília körutazás: a déli szépség felfedezése az ITAKA-val