Róma városlátogatás: az Örök város örök emléke

Róma sem egy nap alatt épült fel – Tartja a mondás, amivel nem igen tudunk vitába szállni. A mai hangulat, városkép kialakulásához évszázadokra volt szükség. A világ egyik leglátványosabb, leghangulatosabb városa, ahol bármerre indulunk valamilyen történelmi szépségbe botlunk. Miért utazzunk el életünkben legalább egyszer az Örök Városba? És miért az ITAKA a legjobb döntés, ha Róma városlátogatásról van szó? Olvass tovább és kiderülnek a részletek!

Róma, az Örök Város. Nem túlzás azt mondani, hogy Rómában a múlt és a jelen szövetségre lép. A város maga egy élő múzeum, amely büszkén őrzi a Római Birodalom fénykorának emlékeit és a reneszánsz korszak kiemelkedő műalkotásait. Azon ritka helyek egyike, ahol a történelem minden sarkon kézzelfogható, és a klasszikus szépség minden formájában megjelenik.

Ez a város nem csak gazdag történelmi múltra tekint vissza, hanem pezsgő kulturális gazdagságával, ellenállhatatlan gasztronómiájával és nyüzsgő éjszakai életével is vonzza az utazókat. A klasszikus látnivalók mellett, mint például a Colosseum, a Pantheon vagy a Trevi-kút, számtalan eldugott kincset is felfedezhetünk. Itt minden egyes utca, tér és épület egy-egy fejezetet mesél el a múltból.

A város egész évben varázslatos, de a legideálisabb időszak az utazásra a tavasz eleje és a késő ősz. Ekkor a klíma kellemesen enyhe, ami lehetővé teszi, hogy nyugodtan és kényelmesen fedezzük fel a várost anélkül, hogy a nyári hónapokban jellemző turistatömeg vagy a magas hőmérséklet ellenünk dolgozna.

Róma városlátogatása egy olyan kalandozás, ami során a látnivalók és a város szépsége mellett a klasszikus olasz életérzést is megismerhetjük. Nem csupán egy úti cél, hanem egy örök élmény, egy olyan kaland, amely minden utazó szívét megdobogtatja.

shutterstock_89294650

5 tipp Róma felfedezéséhez

Róma felfedezése egy különleges élmény. Adunk néhány tippet, hogy még felejthetetlenebb legyen az itt töltött idő.

1. Ne igyál cappuccinot délután!

Az olaszok úgy tartják, hogy tilos cappuccinot kérni délután. Ennek oka, hogy a cappuccino megterheli a gyomrot, így a legjobb, ha csak reggelire isszuk. Ha nem szeretnél rosszalló tekintet kapni, akkor kérjünk inkább caffé macchiatot. Fontos tudni, hogy ha a pultnál rendelünk, akkor megúszhatod a szolgáltatási díjat, nem úgy, ha leülsz egy asztalhoz és megvárod a pincért. Utóbbi esetben számolnod kell néhány euró szervizdíjjal is.

shutterstock_739692511

2. Tömegközlekedéssel a strandra!

Jó hír, hogy Rómából akár egy 1-2 eurós jeggyel is kijuthatsz a tengerpartra hála a tömegközlekedésnek. Piramide metróállomástól egészen Ostia Lido-ig, a helyi strandig lehet utazni. Igaz, nem ez a legszebb strand a város környékén, de gyorsan és könnyen elérhető, és egy rövidke kiránduláshoz tökéletes helyszín.

shutterstock_1549033958

3. Barátkozz meg a késői vacsorával!

Rómában a vacsoraidő 20:30-kor kezdődik, az utolsó rendeléseket pedig 23:30-ig veszik fel. Ha megéhezel, akkor kérhetsz egy kis aperitívót. Általában így tesznek a helyiek is: hét óra környékén esznek néhány falatot, fél 10 körül pedig jöhet a vacsora.

shutterstock_789017482

4. Bátran igyál a nyilvános kutakból!

Bármerre sétálsz a városban, ivókutakba botlasz. Ezekből bátran ihatsz, frissítően hűs vízzel töltheted meg a palackodat. Ez különösen jó a nagy nyári melegben, ráadásul még a palackozott víz árát is megspórolhatod.

shutterstock_1807009456

5. Készülj offline térképpel!

Róma városában a wifi nem túl erős, még azokban a kávézókban, éttermekben sem, ahol ingyenes internetet kínálnak. Érdemes lehet beruházni, és vásárolni helyi SIM-kártyát, a városi sétára pedig vigyél magaddal térképet vagy töltsd le az offline változatot.

shutterstock_322281791

Róma városlátogatás az ITAKA-val

Az ITAKA szervezésében a Róma városlátogatás alatt 4*-os hotelben szállhatunk meg, reggelis ellátással. Nézzük, mi mindent tartogat a 4 napos program!

Az első napon repülővel érkezünk meg Rómába. A magyarul beszélő idegenvezető már a reptéren vár minket.

A második napon délelőtt fakultatív félnapos városnézésen vehetünk részt. Ennek során felkeressük a legfontosabb nevezetességeket, például a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, a Pantheont, a Navona teret, a Caravaggio műveivel díszített San Luigi dei Francesi templomot. Délután fakultatív program keretében a Vatikánt járhatjuk be: megnézzük a Vatikán Múzeumot, a Sixtus Kápolnát és a Szent Péter Bazilikát.

shutterstock_1218983827

A harmadik napon félnapos fakultatív sétán vehetünk részt. A Piazza Veneziáról indulva, elsétálunk a Capitolium térre, megnézzük a híres Capitoliumi farkas szobrot, Julius Caesar meggyilkolásának helyszínét és a Campo de fiori-t, ahol délelőtt piac várja a látogatókat. Délután az Ókori Róma fakultatív program vár minket. Felkeressük a Forum Romanumot, a Palatinus dombot, a Pietro in Vincoli templomot, Michelangelo Mózes szobrát és a Colosseumot.

shutterstock_1246139359

A negyedik napon délelőtt szabadprogram van, délután pedig visszautazunk Budapestre.

Fedezd fel Róma örök szépségét az ITAKA-val, ismerd meg Róma városlátogatásunkat!

Róma városlátogatás: az Örök város örök emléke