Látnivalók a Maldív-szigeteken: életre szóló élmény a paradicsomban

A Maldív-szigetek kiváló úti cél azok számára, akik a luxust és a természetközelség élményét szeretnék egy kalap alá hozni. Prémium, magas minőségű szolgáltatások várják az utazókat, akik a maximális kényelem mellett megtapasztalhatják kalandozásaik során a vidék vadregényes szépségét is. A Maldív-szigetek látnivalók szempontjából izgalmasnak ígérkezik. Vegyük sorra, mi mindent kell megnézünk, mit kell kipróbálnunk, ha a szigetre látogatunk!

A varázslatos Maldív-szigetek

Dél-Ázsiában, Srí Lankától délnyugatra, az Indiai-óceánban vannak a Maldív-szigetek. Ha jó időt szeretnénk kifogni, amikor kevesebbet esik az eső, akkor célszerű január és március között utazni, ilyenkor ugyanis a trópusi klímára jellemző monszunok között kevesebb csapadék hull, nyárias, száraz és meleg az időjárás.

A Maldív Köztársaság hivatalos nyelve a maldív, de angolul szinte bárhol boldogulhatunk. A pénzneme a rúfia, de dollárral is tudunk fizetni. Érdemes felkészülni arra, hogy az árak kifejezetten magasak, ezért a szállásfoglalásnál célszerű legalább félpanziós ellátást mellett dönteni.

Az utazás során számoljunk azzal, hogy az időeltolódás plusz 5 óra, ami megviselheti a szervezetet. Lényeges, hogy a beutazáshoz vízumra van szükség, amit a határon lehet igényelni 30 napra. A közbiztonság egyébként elég jó ezen a vidéken, a helyiek a turizmusból élnek, ebből adódóan mindent megtesznek azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Nagyon fontos, hogy az emberek iszlám szunnita vallást követnek, ezzel az jár, hogy a hoteleken kívül szigorúan tilos alkoholt és sertéshúst fogyasztani.

A Maldív-szigetek jellegzetessége, hogy több mint 1000 szigetből és 26 atollból áll. Ezek közül nagyjából 150 úgynevezett resort island, vagyis hotel sziget. Ez azt jelenti, hogy egy szigeten egyetlen hotel található, semmi más, tehát ezeken a szigeteken helyi lakosok sem élnek. A szigetek között gyorshajóval és hidroplánnal lehet közlekedni.

A főváros Malé, ide érkeznek a nemzetközi repülőtérre a járatok, és innen indulnak a turisták arra a hotel szigetre, ahova a szállást foglalták. Roppant fontos, hogy melyik szigeten foglalunk szállást, ez ugyanis jelentősen befolyásolja, hogy milyen utazási élményben lesz részünk. A sok-sok szigeten különféle színvonalú, minőségű szállásokat találunk és természetesen az elhelyezkedésben is vannak eltérések. A legkedveltebb helyek a South Male Atoll, az Ari Atoll és a North Male Atoll.

A felső kategóriás szállások mellett a hófehér homokos part, a gyönyörű pálmafák, a trópusi növényzet, a gazdag víz alatti világ igazán különleges élmény a turisták számára. A Maldív-szigetek látnivalók tekintetében nem olyan zsúfolt, de pont ez adja az értékét. Attól azért nem kell tartani, hogy unatkozni fogunk. Nézzük, mi mindent érdemes itt csinálni!

Maldív-szigetek látnivalók, programok

Ismerjük meg, hogy mi minden vár minket a Maldív-szigeteken, ha éppen nem a mesés tájban gyönyörködünk!

Búvárkodás és snorkelezés

Kétség nem fér hozzá, hogy a Maldív-szigeteken a legnépszerűbb program a búvárkodás és a snorkelezés. A tenger élővilága egyedülálló és lenyűgöző, a korallzátonyok látványa életre szóló élményt nyújthat. A legjobb választás, ha búvárkodni vagy snorkelezni szeretnénk, a Malé atoll északi felén elhelyezkedő Banana Reff és a HP Reef.

Vacsora a víz alatt

A helyi ételek leginkább az indiai fogásokra hasonlítanak. Kedvelt alapanyag a hal, a kókusz, a tenger gyümölcsei és a curry is. Igazán unikális élményben lehet részünk a Conrad Maldives Rangali Islandon, ahol egy víz alatti étteremben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

Fonimagoodhoo

Varázslatos a Fonimagoodhoo sziget, melynek érdekességét az adja, hogy a környező vizekben egy különleges algafaj él, ami védekezésképpen világít, amikor mozgást érzékel. Ha sötétedés után felkeressük a Reethi strandot, akkor teljes pompájukban csodálhatjuk meg a vízben világító algákat.

Malé városa

A Maldív-szigetek fővárosa Malé, amely egyben a legnagyobb városa is. Olyan látványt nyújt, mintha egy úszó város lenne, amit akár biciklivel vagy gyalog is bejárhatunk. Maléban kalandozva mindenképpen keressük fel a kikötőt és a reggelente bőséges portékát kínáló halpiacot.

Péntek mecset

A Péntek mecset Maléban található. Egy óriási szultáni palota, amit 1658-ban építettek korall felhasználásával. A nem mindennapi építmény az UNESCO világörökség része 2008 óta.

Bazár Malé városában

Egy hely kultúrájáról sokat elárul, hogy milyen a bazár. Ha szeretnénk belekóstolni a maldív életérzésbe, akkor mindenképp keressük fel a Malé városában található bazárt. Itt különleges kézműves termékekre és egyedi szuvenírekre bukkanhatunk.

Mulee’aage palota

A Mulee'aage palota a Maldív-szigetek elnökének hivatalos rezidenciája, és történelmi jelentőséggel bír. A főváros, Malé szívében, a Henveiru kerületben található, és az ország építészeti és kulturális örökségének szimbóluma. A Mulee'aage Palota építése 1914-ben kezdődött III. Muhammad Shamsuddeen szultán megbízásából. A palota 1919-ben készült el, és az akkoriban divatos építészeti stílust tükrözi. A palotát eredetileg Hasszán Izzuddin hercegnek, III. Muhammad Shamsuddeen szultán fiának építették, aki a Colombói Királyi Főiskolán végezte tanulmányait.

Romantikus, idilli környezet és paradicsomi hangulat várja a Maldív-szigeteken az utazókat. A természet, a környezet szépsége és a páratlan luxus és kényelem olyan felejthetetlen élmény, amit kevés helyen tapasztalhat meg az ember.

Készen állsz egy álomutazásra? Akkor kattints, és nézd meg ajánlatainkat!

Látnivalók a Maldív-szigeteken: életre szóló élmény a paradicsomban