Last minute Egyiptom: spontán nyaralás a Vörös-tenger partjánál

Vannak olyan emberek, akik a nyaralást hosszasan tervezgetik, alaposan körüljárják az ajánlatokat, végiggondolják, hogy mit is szeretnének valójában csinálni a kikapcsolódás idején. A last minute nyaralás Egyiptom varázslatos világába nem ezeknek az utazóknak való. Sokkal inkább olyanoknak, akikbe szorult kellő rugalmasság ahhoz, hogy ha az élet úgy hozza, akkor átszervezzék a munkáikat, programjaikat.

Mi az a last minute nyaralás?

A last minute nyaralás lényege, hogy az utazást nem tervezzük már hónapokkal előbb, hanem akkor megyünk, amikor szembe jön egy jó ajánlat. Az ilyen típusú utazási forma azért jöhetett létre, mert a repülőgéptársaságok és a szállodák célja, hogy 100%-os vagy közel teltházas kihasználtsággal üzemeljenek. Így, ha az adott időpont közeledte előtt azt látják, hogy még sok a szabad hely és ez anyagi szempontból nem kifizetődő, akkor piacra dobják valamivel kedvezőbb áron a szabad helyeket.

Ezeket jellemzően az utazás előtti 1-2 hétben teszik közzé, általában minél közelebb van az utazási dátum, annál alacsonyabb áron lehet lecsapni az ajánlatokra.

Kinek való a last minute nyaralás?

Néha az ember a munkája közben csak úgy elmélázik, hogy milyen jó lenne egy tengerparton, a melegben csodálni a hullámzó vizet. A legtöbb esetben az ábrándozás itt véget is ér, pedig a last minute utaknak köszönhetően akár már holnap koktélt szürcsölhetünk a világ legszebb tengerpartján, például Egyiptom területén, a Vörös-tenger partján.

Ez az utazástípus azok számára lehet előnyös, akik nem riadnak vissza attól, hogy valamit nem terveztek el előre. Van, aki attól érzi magát biztonságban, hogy mindent alaposan körüljárt, megnézett, átolvasott, és vannak olyanok is, akiknek ez nem fontos, csak végre utazhassanak.

Akik az utóbbi csoportba tartoznak, azok kedvezőbb áron járhatják be a világot a last minute ajánlatoknak köszönhetően.

Stratégiák azok számára, akiket vonz a last minute üdülés

Alapvetően kétféle stratégia követhető: az egyik a teljesen spontán, a másik a tervezetten spontán megoldás. Last minute pihenés megvalósításának első változata a teljes spontaneitás, amikor az ember csak meglát egy kihagyhatatlan ajánlatot és él a lehetőséggel. Nem habozik, nem gondolkodik, csak kattint, foglal, és majd ezek után megoldja a felmerülő problémákat, időpont ütközéseket. Ezekből az utazókból van a kevesebb, hiszen a munka, a család, az intézendők a legtöbb esetben kötöttségeket jelentenek.

A másik változat, amikor valaki eltervezi, hogy egy bizonyos időszakban vagy hónapban valamikor szeretne elutazni. Az időpontot megelőzően pásztázza az utazási ajánlatokat és a rendelkezésre állók közül választ egyet, ami megfelel az igényeinek.

Egyiptom, mint last minute utazási célpont

A last minute utazás jellemzője, hogy nincs elegendő idő a felkészülésre. A kezdő utazóknak célszerű könnyű úti célt választani, ilyen például Egyiptom. Tökéletes célpont, mivel minden adott a felhőtlen nyaraláshoz.

Összegyűjtöttük, miért érdemes last minute felfedezni Egyiptom szépségeit!

Csodás szállodák

Egyiptom messze híres a jól felszerelt és igényes szállodáiról. Köszönhetően annak, hogy a last minute utazás olcsóbb, így kedvezőbb áron nyaralhatunk akár sok csillagos szállodákban all inclusive ellátással.

A szállodákban minden megvan, amire szükség lehet, sőt, még akár több is. Hatalmas medencék, amelyek már egy élményparkkal vetekszenek, ínycsiklandó ételek a helyi és a megszokott, európai ízekkel, kényelmes szobák és szórakozási lehetőségek, mint például esti műsorok, fitneszterem.

Télen is remek célpont

Az akciós utakat igen gyakran télen hirdetik meg. Nem meglepő, hogy a nyaralás időszaka leginkább a nyár, hiszen ilyenkor szünet van az iskolákban és a cégeknél is, sok helyen ez az „uborkaszezon” időszaka. Azok azonban, akik mégis télen szeretnének utazni alacsonyabb árakkal találkozhatnak, arról nem is beszélve, hogy micsoda élmény a budapesti néhány fokból megérkezni Egyiptom kellemes klímájába. Szilveszter Marsa Alam városában, ami az egyik legnépszerűbb üdülőhely? Nincs akadálya!

Meseszép természeti kincsek

A Vörös-tenger Egyiptom legnagyobb természeti kincse. A víz alatti világ egyszerűen lenyűgöző, nem csoda, hogy az ide látogatók egyik legkedveltebb tevékenysége a búvárkodás. Irány Egyiptom, fedezd fel a víz alatti csodákat!

Műemlékek és a történelem darabkái mindenütt

Egyiptom nemcsak a természet kedvelői számára kínál programokat, hanem azok számára is, akik szeretik a történelmet, a műemlékeket, a városnézéseket. Nincs is jobb, mint felkeresni a régmúlt idők helyszíneit! Az ember előtt szinte megelevenednek a történelem eseményei. Nézd meg egyiptomi ajánlatainkat!

A last minute nyaralás árak tekintetében verhetetlen, így érdemes élni a szembe jövő lehetőséggel. Kíváncsi vagy, milyen ajánlatokat kínál az ITAKA magyarországi vállalata? Nézd meg last minute ajánlatainkat!

Last minute Egyiptom: spontán nyaralás a Vörös-tenger partjánál