Gran Canaria látnivalók: 10 hely, amiket ne hagyj ki, ha a szigeten jársz!

Gran Canaria egy olyan hely, ahol lehet kikapcsolódni, feltöltődni, szórakozni, de unatkozni biztosan nem. Itt aztán tényleg mindenből van egy kicsi: egy kis világtörténelem, természeti kincsek, szuper strandok és elképesztően bájos városkák, melyekkel egyszerűen nem lehet betelni. Összegyűjtöttünk 10 helyet, melyeket mindenképp meg kell látogatnod Gran Canaria-n, valamint bemutatjuk azt is, hogy milyen fakultatív programokat kínál az ITAKA a szigeten.

Gran Canaria a Kanári-szigetek egyik gyöngyszeme, mely az Atlanti-óceánon, Északnyugat-Afrika partjaitól mindössze 150 km-re helyezkedik el. A sziget változatos tájképével, egész évben kellemes klímájával és lenyűgöző látnivalóival ideális úti cél a pihenésre vágyóknak.

Sokszínűsége páratlan élményeket tartogat minden utazó számára. A sziget buja növényzettel borított hegyei, vulkanikus eredetű tájai és festői falvai éles kontrasztban állnak a déli part aranyhomokos strandjaival és a nyüzsgő turistaközpontokkal.

Az utazók számára Gran Canaria izgalmas látnivalók sokaságát kínálja, melyek felfedezése garantáltan felejthetetlen emlékeket nyújt. A sziget fővárosában, Las Palmasban történelmi és kulturális kalandozásra invitál, míg a déli részén elterülő Maspalomas dűnéi és a közeli Playa del Inglés pezsgő éjszakai élete a kikapcsolódás és a szórakozás szerelmeseit csábítja.

Fedezd fel velünk Gran Canaria legszebb arcait, és merülj el a sziget lenyűgöző természeti csodáiban, lebilincselő történelmében és vibráló kultúrájában!

 

TOP 10 hely: Gran Canaria látnivalók

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria a sziget vibráló fővárosa, amely lenyűgöző látnivalókkal és élményekkel várja a látogatókat. A történelmi Vegueta negyedben sétálva az évszázadok hangulatát idéző épületek között találod magad, ahol a Santa Ana Katedrális impozáns homlokzata és gazdag belső díszítése ámulatba ejti az idelátogatókat. A városban tett séta során ne hagyd ki a Kolumbusz házat sem, ahol interaktív kiállításon ismerheted meg a híres felfedező életét és útjait.

A kulturális élmények mellett Las Palmas gyönyörű strandokkal is csábít, ahol a kristálytiszta vízben való fürdőzés és napozás mellett számos szabadidős tevékenység közül választhatsz. A városban található Las Canteras strand nem csak a helyiek, de a turisták körében is rendkívül népszerű, ahol a kellemes sétákat és a tengeri hullámok lágy simogatását élvezheted. Las Palmas de Gran Canaria egy olyan úti cél, amely tökéletes egyensúlyt teremt a városi pezsgés, a történelmi látnivalók és a strandolás élménye között.

Elhelyezkedés: Las Palmas

Tipp: Látogass el a San Cristóbal horgásznegyedbe, ahol igazi, tengerparti élményben lehet részed!

shutterstock_2420221447

 

Maspalomas dűnéi

A Maspalomas dűnék Gran Canaria déli részén találhatóak, és a sziget egyik legkülönlegesebb természeti csodáját alkotják. A több négyzetkilométeren elterülő, akár 10 méter magas homokdűnék a szél és a tenger együttes munkájának köszönhetően alakultak ki az évszázadok során. A látogatók számára különleges élményt nyújt a dűnék között barangolni, mintha csak egy sivatagban járnának - ezt az érzést fokozza a forró homok és a ragyogó napsütés. A terület bejárásához érdemes felkeresni a Maspalomas világítótornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végeláthatatlan aranysárga homokbuckákra.

Elhelyezkedés: Maspalomas

Tipp: A dűnéken való túrázáshoz mindenképpen vigyél elegendő vizet, naptejeket és fejfedőt, hogy védve legyél az erős napsugárzástól.

shutterstock_2463212811

 

Playa del Inglés

Playa del Inglés Gran Canaria egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma, amely lenyűgöző, aranysárga homokos partszakaszával csábítja a látogatókat. A hosszan elnyúló, napsütötte strand tökéletes helyszínt kínál a pihenésre, napozásra és a hullámok lágy simogatásának élvezetére. Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára pedig számos lehetőség áll rendelkezésre, legyen szó vízisportokról, mint a szörfözés vagy a jet-ski, vagy egyéb szabadidős tevékenységekről, mint a strandröplabda és a vízi banánozás. Playa del Inglés pezsgő életével, széles szolgáltatási kínálatával és lélekmelengető atmoszférájával minden korosztály számára feledhetetlen élményeket tartogat.

Elhelyezkedés: Playa del Inglés

Tipp: A partszakasz jól kiépített, minden van, ami a kényelemhez kell, lehet napernyőt és nyugágyat bérelni, van fürdő, mosdó, éttermek és kávézók is.

shutterstock_2361398185

 

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán igazi ékszerdoboz Gran Canaria déli részén, ahol a fehérre meszelt házak, a színes virágok és a kristálytiszta vizű kis kikötő csodálatos harmóniába olvad össze. Ez a bájos halászfalu nem véletlenül kapta a "Kis Velence" becenevet, hiszen a települést átszövő csatornák és hidak valóban az olasz város hangulatát idézik. A helyiek és a turisták egyaránt előszeretettel töltik szabadidejüket a gyönyörű strandokon, vagy a hangulatos éttermekben, ahol a frissen fogott halakból és tenger gyümölcseiből készült ételek mellett a kanári konyha egyéb remekeit is megkóstolhatod. Puerto de Mogán kihagyhatatlan úti cél mindazoknak, akik szeretnének egy kis időre elszakadni a nyüzsgő turistaközpontoktól, és élvezni szeretnék az igazi kanári életérzést.

Elhelyezkedés: Puerto de Mogán

Tipp: A kikötő területe különleges hangulattal bír, érdemes itt időzni kicsit.

shutterstock_2191758737

 

Palmitos Park

A Palmitos Park igazi egzotikus oázis Gran Canarián, ahol lenyűgöző állat- és növényvilág várja a látogatókat. A szabadidőpark egyik legizgalmasabb látványossága a papagájshow, ahol a színpompás madarak elképesztő mutatványokkal kápráztatják el a közönséget. A ragadozómadár bemutató során pedig a látogatók testközelből csodálhatják meg a sasok, sólymok és keselyűk lenyűgöző röptét, míg a pillangóházban a trópusi lepkék százai repkednek szabadon a dús növényzet között. A park további egyedülálló élményt kínál a delfinshow-val és az Aquaparkkal, ahol kicsik és nagyok egyaránt felfrissülhetnek és önfeledten szórakozhatnak.

Elhelyezkedés: Palmitos Park

Tipp: A parkban több mint 160 kaktuszfaj, 42 pálmafaj él. Itt található Európa legnagyobb pillangóháza.

shutterstock_2259551463

 

Jardín Botánico Viera y Clavijo

A Jardín Botánico Viera y Clavijo egy páratlan lehetőség arra, hogy közelebbről megismerkedj a Kanári-szigetek egyedülálló és sokszínű növényvilágával. Az igényesen kialakított tematikus kertek és hangulatos sétányok között barangolva betekintést nyerhetsz a szigetek különleges flórájába, ráadásul, a botanikus kert fontos szerepet tölt be a környezeti nevelésben és a tudományos kutatásban is. Ha Gran Canarián jársz, mindenképpen szánj időt erre a lenyűgöző természeti kincsre, és fedezd fel a növényvilág rejtett csodáit egy felejthetetlen séta keretében.

Elhelyezkedés: Jardín Botánico Viera y Clavijo

Tipp: A különleges botanikus kertben több mint 500 őshonos növényfajt csodálhatsz meg.

shutterstock_2426848563

 

Caldera de Bandama

Ha Gran Canaria különleges és lenyűgöző természeti csodáira vágysz, a Caldera de Bandama vulkáni kráter kihagyhatatlan látnivaló. A hatalmas kráter peremén tett gyalogtúra során lélegzetelállító panoráma tárul eléd, míg a kráter belsejében tett séta egy egyedülálló, szinte földöntúli tájat tár fel. A Pico de Bandama csúcsáról pedig az egész szigetre elláthatsz, és megcsodálhatod Gran Canaria változatos tájait, a hegyektől egészen az óceánig.

Elhelyezkedés: Caldera de Bandama

Tipp: Mindössze 20 perce autóúttal eljuthatsz Las Palmas központjából a vulkáni kráterhez.

shutterstock_2218678881 (1)

 

Pico de las Nieves

A Pico de las Nieves Gran Canaria legmagasabb csúcsa, ahonnan páratlan kilátás nyílik a szigetre. A hegytetőre vezető túraútvonalak közül a Roque Nublo monolithoz vezető ösvény a legnépszerűbb, amely a lenyűgöző sziklaképződmény tövébe kalauzolja a látogatókat. A csúcsról tiszta időben akár Tenerifét és a Teide vulkánt is megpillanthatjuk, miközben a friss hegyi levegőt szívjuk magunkba.

Elhelyezkedés: Pico de las Nieves

Tipp: Ha autóval mész, akkor jó tudni, hogy csaknem a hegycsúcsig fel lehet menni.

shutterstock_2451341871

 

Firgas

Fedezd fel Firgast, a "Szökőkutak városát", ahol a lépcsőzetes szökőkutak lenyűgöző látványt nyújtanak a főtéren. Sétálj végig a hangulatos utcákon, és csodáld meg a hagyományos építészetet, amely visszarepít a múltba. Élvezd a város egyedi atmoszféráját, és merülj el a helyi kultúrában. Firgas tökéletes úti cél azoknak, akik szeretnének kicsit eltávolodni a nyüzsgő turistaközpontoktól, és autentikus kanári-szigeteki hangulatot keresnek.

Elhelyezkedés: Firgas

Tipp: Firgas település neve az afurgad szóból származik, aminek a jelentése rét.

shutterstock_2464464949

 

Teror

Teror városa méltán kapta a "Szeplőtelen fogantatás városa" címet, hiszen a Szűz Mária tiszteletére emelt bazilika a település büszkesége. A gyönyörű templom belsejében található a csodatévő hírében álló Szűz Mária szobor, amely a helyiek és a zarándokok körében is nagy tiszteletnek örvend.

Elhelyezkedés: Teror

Tipp: A bazilika közelében minden vasárnap hagyományos piacot tartanak, ahol a látogatók megkóstolhatják a helyi finomságokat és beszerezhetik az autentikus kézműves termékeket.

shutterstock_2209217677

 

Fakultatív programok az ITAKA-val

Érdemes belevágni néhány izgalmas fakultatív programba is, hogy még jobban megismerhesd a sziget sokszínűségét. Az ITAKA utazási iroda segítségével számos program közül választhatsz, legyen szó akár kalandos jeep szafariról, pihentető hajókirándulásról vagy élménydús vízi parkokról.

A jeep szafarik során bejárhatod a sziget eldugott részeit, megcsodálhatod a lenyűgöző tájakat és betekintést nyerhetsz a helyiek mindennapjaiba. Ha a tenger szerelmese vagy, akkor a hajókirándulások tökéletes választásnak bizonyulnak - fedélzetre szállva elmerülhetsz Gran Canaria partjainak szépségében, miközben napfürdőzhersz, vagy éppen a kristálytiszta vízben lubickolhatsz.

A vízi parkok, mint például az Aqualand, csúszdákkal, medencékkel és egyéb attrakcióikkal garantálják a felhőtlen szórakozást az egész család számára. Az ITAKA kínálatában kulturális és gasztronómiai programok is szerepelnek, így lehetőségünk nyílik autentikus környezetben megismerni a helyi tradíciókat, ízeket és életérzést.

Vesd bele magad a napsütésbe és az élményekbe az ITAKA közreműködésével!

Gran Canaria látnivalók: 10 hely, amiket ne hagyj ki, ha a szigeten jársz!