Miért érdemes utazási irodával utazni?

Az utazók örök dilemmája, hogy egyénileg vagy utazási irodával érdemes inkább meghódítani az ismeretlent. Vannak, akik arra esküsznek, hogy az egyéni szervezés sokkal költségkímélőbb, míg mások biztonságosabbnak és hatékonyabbnak érzik, ha egy utazási irodán keresztül szervezik az utat, a szállást és a programokat. Összegyűjtöttünk 7 érvet, hogy miért éri meg inkább utazási irodával utazni!

Időt lehet spórolni

Egy utazás megszervezése rengeteg időt vesz igénybe. Órákba, napokba telik, mire az ember feltérképezi a legjobb járatokat, szállásokat, az autóbérlési lehetőségeket. Egy utazási iroda ezt elintézi az utas helyett, ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy a lehető legjobb csomagot kapjuk.

Mélyebb betekintés

Az utazási iroda helyszínen lévő munkatársai jellemzően helybéliek vagy magyarok, akik az adott városban, környéken élnek. Ők személyes élményeiket, tapasztalataikat és tanácsaikat osztják meg az utazókkal, akik így beleláthatnak a helyi emberek életébe, gondolkodásába, szokásaiba.

Könnyen alakítható

Sokan azt gondolják, hogy egy szervezett utazás esetén adott a program és a körülmények, amitől nem lehet eltérni. Utazása válogatja, hogy mennyire szigorúan kell követni a közös programot, értelemszerűen egy körutazásnál nem maradhatunk még egy napot a helyszínen, ha tovább kell menni másnap, bár, ha nagyon szeretnénk, akkor minden bizonnyal ezt is megoldja majd az iroda. A legtöbb cég arra törekszik, hogy maximálisan kiszolgálja az igényeket, legyen az egy plusz kiruccanás, vagy egy kisállattal, gyerekkel kapcsolatos kérés.

Biztonságos

Igen, léteznek szélhámos utazási irodák, szerencsére azonban ezeket a piac hamar kiveti magából. Aki nyerészkedni szeretne, annak gyorsan híre megy, senki nem akar majd egy ilyen céggel utazni, így rövid időn belül becsődül. A nagy múltú utazási irodák (mint amilyen az ITAKA is, ami 30 év alatt Lengyelország egyik legnagyobb utazási irodájává nőtte ki magát) megbízhatók, így nem kell attól tartanunk, hogy csomagok, esetleg szállás nélkül maradunk. Bármiféle probléma lép fel, akkor van kihez fordulni, és ez hatalmas kincs!

Sok esetben költséghatékonyabb

Ha megkérdeznénk, hogy utazási irodával vagy egyénileg olcsóbb utazni, akkor első nekifutásra a legtöbb ember az egyéni utazást mondaná kedvezőbb árúnak. Ha azonban jobban belegondolunk, akkor ez nem biztos, hogy helytálló. Az irodák ugyanis olyan kínálathoz és kedvezményekhez férhetnek hozzá, amihez egy átlagos utazó nem, arról nem is beszélve, hogy a szervezéssel mennyi értékes munkaórát kell eltölteni. Az utazásszervezés egy hivatás, egy szolgáltatás, aminek megvan a maga ára, összességében azonban, még így sem biztos, hogy magasabb összeget kapunk, mint ha magunk esünk neki a szervezésnek kapcsolatok és helyismeret nélkül.

Kényelmes

A szervezett utazásoknak kétségkívül a kényelem a legnagyobb előnye. Az ember egész éven át dolgozik, a megérdemelt pihenését pedig szeretné úgy eltölteni, hogy semmi miatt ne kelljen aggódni. Egyéni szervezésnél mindent magunknak kell kialakítani és megtervezni, a szervezett utazás esetén ezt megteszi más helyettünk. Persze ez nem jelenti azt, hogy mi nem találhatunk ki magunknak kirándulásokat, csupán arról van szó, hogy a főbb pontokat más rögzíti helyettünk.

Az utazás egyéni és szervezett keretek között is hatalmas élmény. Egy új hely, egy másik kultúra megismerése feltölt és segít újraértelmezni a világot. A szervezett út nem egyenlő azzal, hogy a nyaralás minden pillanatát a csoporttal kell tölteni. A lényege inkább az, hogy ad egy keretet (a szállást és az utazást, illetve számos programlehetőséget) tartalommal azonban az utazónak kell megtölteni. Ha valaki csupán arra vágyik, hogy a szálloda medencéjében lubickoljon egy koktéllal, akkor megteheti, de ha ahhoz van kedve, elmehet néhány szervezett kirándulásra, sőt, akár a saját ízlése szerint is megtervezheti a napot, a hetet.

A számtalan előny mellett kiemelten fontos a tapasztalat is. Az ITAKA csapata rendszeresen látogatja az ajánlott szállodákat, apartmanokat és turisztika célpontokat, hogy kizárólag kiváló minőségű és ár-érték arányú desztinációkat ajánljon ügyfelei és partnerei számára.

Tudj meg többet a desztinációkról!

Miért érdemes utazási irodával utazni?