Durrës nyaralás: tökéletes kikapcsolódás a tengerparton

Durrës  Albánia második legnagyobb városa, 124 ezer ember lakja. Egy vérbeli kikötőváros, ahol mindig pezseg az élet, egy percig sem lehet unatkozni. Ebben a blogposztban összefoglaltuk, hogy Durrës nyaralás szempontjából miért a legjobb választás!

Az Albán csoda

Albánia egy hosszú időn keresztül elszigetelten élő európai ország volt, amely csak több mint 100 éve nyerte vissza függetlenségét Törökországtól. Az elmúlt években egyre népszerűbb turisztikai célponttá vált érdekes látnivalói és kedvező árai miatt. Az ország vonzza a tengerparti látogatókat, az egyedi konyha iránt érdeklődő ínyenceket és a történelem szerelmeseit is.

Az ország gyönyörű tengerpartokkal, mesés tájakkal és vendégszerető emberekkel várja a látogatókat. Felfedezetlen szépségekkel rendelkezik, például festői hegyekkel, régészeti lelőhelyekkel és gyönyörű tengerpartokkal. Albánia az élményeket megfizethető áron kínálja, így különleges nyaralási lehetőséget biztosít az utazóknak.

Miért jó döntés egy Durrës-i nyaralás?

Durrës egy csodás kikötőváros, amit időszámításunk előtt a 7. században alapítottak. A történelem több pontján is jelentős szerepet töltött be, például innen indult útjára az 1910-es évek elején a függetlenségi mozgalom.

Nézzük, miért jó döntés egy Durrës-i nyaralás!

Közel van

A nyaralás szervezése során az egyik kardinális kérdés az utazás. Vannak, akiknek nem okoz gondot a fél-egy napos utazás, a legtöbben azonban ezt a részt szeretnék a lehető legrövidebb idő alatt letudni. Ebből a szempontból Durrës kiváló választás, mivel repülővel alig másfél óra alatt leküzdhetjük a több száz kilométert. Természetesen autóval is útra kelhetünk, ebben az esetben azonban számoljunk egy jó 15-18 órát az utazásra.

Kiváló szállodákban szállhatunk meg

Albánia, mint turisztikai régió egyre inkább fejlődik. Ma már igazán kiváló szállodák közül lehet választani, amelyek felsőkategóriás kényelemmel várják a nyaralókat. A legtöbb hotelben all inclusive ellátást is választhatunk, így semmire sem lesz gondunk, csak a maximális kikapcsolódásra. Csodás kilátás a tengerre, felsőkategóriás környezet és kifogásolhatatlan ellátás – ez vár ránk a Durrës-i nyaralás alatt!

Kényelmes, jól felszerelt, családias hangulatú apartmanok is vannak Durrës-ben, ezeket is különféle ellátással választhatjuk, például félpanzióval, önellátással. Utóbbi esetben kipróbálhatjuk a helyi éttermekben az albán gasztronómia remekeit.

Kedvező árak

Mint írtuk, Albánia kedvelt nyaralóhely, de népszerűsége elmarad az olasz, görög, spanyol kedvencektől. Ez ebben az esetben leginkább előny, hiszen még nincs túlságosan nagy tömeg, viszont az árak valamivel kedvezőbbek. Így ugyanazért az összegért magasabb minőségű, szélesebb körű szolgáltatást kaphatunk.

Finom ételek

Az albán konyha magán viseli a mediterrán jegyeket, sok halat, tenger gyümölcseit, grillezett húsokat, marhát, kecskét és juhot esznek a helyiek. Jellegzetes étel a burek, ami egy péksütemény és különféle ízesítésben kapható. Az ételeken érezni a balkáni, mediterrán fűszereket, az ízesítés azonban nem annyira markáns, kicsit hasonlít a magyar konyhához.

Mit érdemes megnézni a városban?

A város telis-tele van látnivalókkal, nevezetességekkel, így a történelmi emlékek kedvelőinek sem kell lemondani a szenvedélyükről. Itt áll például az amfiteátrum, amit az időszámításunk előtti 2. században építettek és az ország egyetlen amfiteátruma. Ehhez tartozik egy folyosórendszer és egy kápolna is, mindkettő igazán unikális élményt nyújt. Érdemes megcsodálni a város fölé magasodó várfalat, amit a 15. században emeltek, a Velencei Tornyot, a Régészeti Múzeumot, a Nagymecsetet, a Koloseo Művészeti Galériát és a bizánci fórumot is.

Nemcsak a városban, hanem a környéken is érdemes körülnézni. A főváros, Tirana alig 40 perc autóval, de akár buszos kirándulást is tervezhetünk ide. Egy egynapos utazás erejéig ellátogathatunk Bariba is, az olasz városba, amit hajóval közelíthetünk meg. A hajózás alatt átadhatjuk magunkat a teljes kikapcsolódásnak, a napsütésben ringatózhatunk a tenger hullámain.

A nevezetességek mellett szakítsunk időt arra is, hogy felfedezzük Durrës strandjait, amelyek a legszebbek az országban. A Földközi-tenger mellett elterülő város 10 km hosszú partszakasszal büszkélkedhet, így mindenki megtalálhatja az a típust, stílust, amire vágyik. Vannak itt turistaközpontok, infrastrukturálisan jól felszerelt strandok és eldugott, csendes partszakaszok is. A strandok itt homokosak, lassan mélyül a víz, így akár kisgyerekes családok számára is ideális választás lehet.

Az ITAKA rendszeresen szervez utakat Albániába. Kínálatunkban vannak all inclusive ajánlatok, amelyek magukba foglalják a teljes ellátást, italfogyasztást is. Emellett vannak last minute utazások is, amelyeket kedvezőbb áron lehet lefoglalni.

Utazási irodánk nagy tapasztalattal rendelkezik, ha utazásról, nyaralásról van szó. Hiszünk abban, hogy a gondtalan, önfeledt vakáció nemcsak álom, hanem valóság is lehet!

Kattints, és nézz körül a weboldalunkon!

 

Durrës nyaralás: tökéletes kikapcsolódás a tengerparton