ITAKA utazási iroda | Nyaralás - külföldi utazások és nyaralások

Zanzibár: nászút a paradicsomban

Written by ITAKA | 2023.05.17. 13:26:32

A nászút az egész esküvői folyamat megkoronázása, ahol lehetőség nyílik arra, hogy az ifjú pár kipihenje a szervezéssel töltött hónapokat, közös élményeket szerezzen és megünnepelje közös életük kezdetét házastársként. Egy zanzibári nászút életre szóló élmény, ami méltó kiindulópontja a házas életnek. Maga a paradicsom, a földi mennyország, ahol a nászutasoknak semmi más dolga nincs, mint hogy egymásra figyeljenek és élvezzék a felfedezést.

Nászútra jellemzően az esküvőt követő 1-2 héttel indul az ifjú pár, bár vannak olyanok is, akik még a házasságkötés napján útra kelnek. Az utazás tervezésekor lényeges átgondolni, hogy milyen jellegű kikapcsolódásra vágyik a pár, mik a preferenciák, mekkora a büdzsé.

Mivel ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom, így sokan választanak valami egzotikus célpontot. Ilyen egzotikus úticél a Tanzánia területéhez tartozó Zanzibár szigetcsoport is, ami többek között Unguja és Pemba szigetéből áll.

Vegyük sorra, miért egy zanzibári nászút a lehető legjobb döntés az ifjú pár számára!

5 érv, hogy miért a legjobb választás egy zanzibári nászút

Az időjárás

Zanzibár szigetén az éghajlat ideális ahhoz, hogy az év bármely szakában lehessen napozni, fürdeni. Van egy hosszabb esős évszak március és május között, illetve egy rövidebb november-decemberben, amikor trópusi eső formájában aláhulló csapadékra lehet számítani. Ha valaki szeretne biztosra menni, akkor célszerű az utazást június és október között, vagy pedig január-februárban megejteni.

Egzotikus szépség

Zanzibár Afrika gyöngyszeme, egy különleges úticél. A fehér homokos óceánpart, a kéklő tenger és a lebilincselő miliő garancia arra, hogy az itt töltött idő felejthetetlen élmény lesz. A nászút jó apropó azok számára akik kíváncsiak ugyan, de nem engedhetik meg maguknak, hogy minden évben felkeressenek egy egzotikus helyszínt. A pénzbeli nászajándékok azonban segíthetik azt, hogy az utazás megvalósuljon. A különleges alkalom különleges helyszínt kíván, ennek pedig semmi nem áll az útjába.

Kiváló szállás opciók

Kitűnően felszerelt szállodák gondoskodnak a felhőtlen pihenésről. Jellemzően egyébként a nászutas párokat speciális ajánlatokkal várják és ajándékokkal kedveskednek nekik. A hotelek megannyi páros programot kínálnak, a közös búvárkodástól kezdve, a páros masszázson át, a romantikus gyertyafényes vacsoráig.

Felfedezés öröme, együtt

A nászút egyike az első közös élményeknek házastársként. Ha a pár nemcsak a hotelben töltené a mézesheteket, akkor irány az Indiai-óceán által körül ölelt szigetcsoport! Stone Town Zanzibár város óvárosa, ami megannyi titkot rejt. Ez volt egykoron a főváros, ma pedig igazi turistaparadicsom. Itt lehet megtekinteni a House of Wonders-t, ami a szuahéli kultúrát mutatja be, de itt található az Old Fort erőd, a Palota Múzeum, a Szent József Római Katedrális, illetve az Old Dispensary, vagyis a régi gyógyszertár épülete is.

A szigetre látogatóknak érdemes felkeresni a teknősrezervátumot, ahol sokféle teknős él, a Baraka Natural Aquarium pedig lehetőséget kínál arra is, hogy a látogatók ússzanak egyet ezekkel a különleges állatokkal.

A helyi élővilágot a Zanzibar Land Animals Park-ban lehet megfigyelni. Ez egy természetvédelmi terület, ami megannyi kincsnek, gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. A Jozani-Chwaka National Park egy hatalmas területű esőerdő, ahol az őshonos vöröskolobusz majmok élnek, így célszerű felkeresni ezt a különleges helyszínt.

Zanzibar messze híres a fűszertermesztésről, így akik fogékonyak az ízekre és az illatokra, mindenképp nevezzenek be egy fűszertúrára. Ha már az élményeknél tartunk, akkor érdemes szót ejteni a búvárkodásról, ami egy tökéletes nászutas program, felejthetetlen közös élmény. Misali-sziget Kelet-Afrika egyik legkiválóbb búvárhelyszíne, ahol csodaszép halak, korallzátonyok között lehet merülni.

Finom falatok egy gyertyafényes vacsoránál

A sziget telis-tele van olyan helyszínekkel, amelyek alkalmasak egy romantikus vacsorára, ezek megtalálásában és a vacsora megszervezésében a szálloda személyzete is készséggel áll rendelkezésre.

A zanzibári gasztronómia meglehetősen sokszínű. Szuahéli alapokra építkezik, de van benne arab, bantu, indiai, portugál, kínai és még egy kis brit beütés is. Aki a nászúton szeretne helyi finomságokat kipróbálni, az mindenképp kóstolja meg a boko-boko-t, ami egy gyömbérrel, chilivel gazdagított húsnyárs, a sorpotelt, ami egy maszalával kínált indiai-portugál húsétel és a fahéjas, szerecsendiós, csokis spice cake-et.

Zanzibár nászút szempontból egy igazán szuper választás, ahol az ifjú pár méltón megünnepelheti a szerelmet és belevetheti magát a házas életbe. Kíváncsi vagy, milyen ajánlatokat kínál Zanzibárra az ITAKA? Nézd meg aktuális kínálatunkat!