ITAKA utazási iroda | Nyaralás - külföldi utazások és nyaralások

Zakynthos legszebb strandjai

Written by ITAKA | 2023.05.24. 14:23:07

A Jón-tenger megannyi kincset rejt. Ezek egyike Zakynthos, ami a görög szigetvilág egyik legismertebb, legkedveltebb úti célja. A szigeten minden adott, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell: szuper szállások, türkizkék víz, kulturális emlékek, csodás öblök és remek strandok. Ebben a blogposztban bemutatjuk, hogy hol érdemes megmártózni, ha a szigeten járunk. Jöjjenek Zakynthos legszebb strandjai!

Zakynthos, vagyis Zante a Jón-tenger egyik legszebb szigete. Homokos tengerpartok, sok-sok napsütés, rengeteg látnivaló és finom ételek várnak azokra, akik úgy döntenek szeretnék megismerni a sziget csodáit. A sziget belső részein gyönyörű lankákat, olajfaligeteket csodálhatunk meg, és felfedezhetjük a hagyományos falvak építkezési stílusát, a szokásokat. A sziget fővárosa Zakynthos, egy jó ízléssel megépített település, ahol olyan szépségeket láthatunk, mint a Szent Dionüszosz templom és a Solomos tér.

A tengerparton a kristálytiszta víz hívogatja fürdőzésre az embereket. Rengeteg szabadidős program közül lehet választani, érdemes kipróbálni a sznorkelezést, búvárkodást, részt lehet venni hajókiránduláson, lehet túrázni, kirándulni, de akár egy főzőtanfolyam keretein belül a gasztronómia ékességeivel is megismerkedhetünk.

A szigeten egész évben lehet nyaralni, bőven van látnivaló akkor is, ha az időjárás nem annyira nyárias. Ha azonban szeretnénk fürdőzni is, akkor célszerű tavasztól őszig felkeresni ezt a helyet. Márpedig ki ne akarna megmártózni a Jón-tenger habjaiban? Hogy hol érdemes mindezt megtenni, arról készítettünk egy útmutatót. Nézzük, melyek Zakynthos legszebb strandjai!

Zakynthos legszebb strandjai

Banana Beach

Egy kiváló hely a feltöltődésre a Banana Beach, ami Argassitól nem messze helyezkedik el. Hosszan húzódó finom homokos part várja a nyaralókat, illetve egy remek kis bár, ahol fel lehet frissülni a nyári hőségben.

Gerakas Beach

A partszakasz érdekessége, hogy a nőstény teknősök jellemzően itt rakják le a tojásaikat. Nem kell azonban félni, hogy kárt tesznek bennük a fürdőzők, a tojásokat ugyanis elkerítik a forgalom elől. A hely különlegességéből adódóan azonban szigorúbbak a szabályok, kevésbé kiépített, nincs annyi napernyő, este pedig lezárják a strandot.

Makris Gialos Beach

Ha kavicsos strandot keresel, akkor a Makris Gialos Beach a legjobb választás. Ez egy igen hosszú partszakasz, amit kisebb barlangok tesznek változatossá. Remekül el lehet itt tölteni az időt akár egész nap.

Laganas Beach

Az egyik legkedveltebb strand a szigeten, amit annak köszönhet, hogy igazi pezsgő hangulat uralkodik itt éjjel-nappal. A part kiépített, sok az ember, szól a zene, este pedig beindul a beach disco. Leginkább fiatalok és bulizni vágyók számára ideális választás.

Kalamaki Beach

Laganas Beach mellett található a Kalamaki Beach, ami egy sokkal családbarátabb, csendesebb hely. A National Marine Park része ez a tengerpart. Előnye, hogy közel van a városhoz és a reptérhez.

Navagio

2014-ben ezt a partot a világ legszebb kék öblének választották. Rászolgált erre a kitüntetésre, a látvány ugyanis nem mindennapi: a magasodó sziklák, a mesés víz, a fehér part és a titokzatos hajóroncs. Van itt minden: egy kis nyár, egy kis kaland és lenyűgöző környezet. A hely rengeteg embert vonz, ennek következményeképpen idén korlátozásokat vezettek be: nem lehet fürdőzni és kikötni a parton.

Alykes

Zakynthos keleti oldalán található Alykes, mellette pedig Alykana és Tsilivi, melyek egytől egyig kiváló fürdőhelyek homokos parttal, bárokkal, szórakozási lehetőségekkel. A kifejezetten a turisták számára épült partokon ne keressük az autentikus görög jegyeket, olyanokat ugyanis nem nagyon találunk, viszont kiépített infrastruktúrájú strandokon csobbanhatunk egyet a családdal.

Agios Sostis

Ez egy pici kis strand, ami délnyugatra fekszik Laganastól és egy hídon keresztül lehet megközelíteni. A strand befogadóképessége korlátozott és belépőt is szednek. A part sziklás, köves, ezért célszerű vízi cipővel készülni. Nem érdemes azonban kihagyni, mivel a látvány csodálatos, ha pedig búvárkodni, sznorkelezni szeretnénk, akkor egyenesen kötelező.

Xigia Beach

A sziklák között bújik meg a Xigia Beach, ami egy kis csendes, nyugodt hely. Arról híres, hogy magas a víz kéntartalma, ennek köszönhetően a helyiek gyógyító erőt tulajdonítanak neki. A kénes víznek jellegzetes szaga van, egyesek számára ez zavaró lehet.

Porto Zoro Beach

Alig 20 kilométerre Zakynthos városától terül el ez a strand, ami nyáron igen zsúfolt lehet. Itt áll a sziget egyik legszínvonalasabb luxusszállodája a Porto Zorro Beach Hotel, ami egyébként a part egy részét el is foglalja.

Zakynthos csodálatos természeti környezetével és látnivalóival megannyi embert vonz. Egy igazi paradicsom, ahol a felfedezők, a nap szerelmesei és a kirándulók is megtalálhatják a számukra kedvező kikapcsolódást.

Kattints az ITAKA oldalára, és nézd meg milyen remek ajánlataink vannak Zakynthosra!