Zakynthos időjárása: ekkor hódítsd meg ezt a görög gyöngyszemet!

A tökéletes nyaralás egyik legfontosabb összetevője a remek időjárás. Bár sajnos a napsütéses strandidőt nem tudjuk megrendelni a szállodai szoba mellé, ha azonban olyan úti célt választunk, ahol az utazásunk időszakában meleg, napos idő jellemző, akkor jó esély van arra, hogy nem csalódunk. Mai blogbejegyzésünkben az egyik legkedveltebb görög sziget, Zakynthos időjárást mutatjuk be!

Zakynthos, a tökéletes nyaralás helyszíne

Zakynthos szigete Görögország egyik gyöngyszeme a Jón-tengerben. Ez a csodálatos hely vonzza a pihenni vágyókat és kirándulókat egyaránt. Köszönhetően annak, hogy sok kis öböl, eldugott hely van a szigeten, azok is élvezhetik a nyaralást, akik kevés turistával szeretnének találkozni. Zakynthos híres homokos strandjairól, gyönyörű tájairól, a remek ételeiről, és nem elhanyagolható az sem, hogy kiváló szálláshelyeket foglalhatunk a szigeten.

A strandok leginkább a keleti, déli és északi partokon találhatók. Ezek között vannak csendesebbek, zsúfoltabbak, ami azonban ugyanolyan, az a kék ezernyi árnyalatában pompázó tenger. A Cameo például a sziget déli partján található, a látogatók kis hídon keresztül juthatnak el ide. A romantikus szigeten bár és wc is található, a part pedig kavicsos és sziklás, de ott van a Navaggio is, a sziget ikonikus helyszíne, ami híres a fehér homokkal borított öbölről és az ott található hajóroncsról. Ebben az évben ezen a strandon már nem csobbanhatunk, a partot ugyanis lezárták és nem lehet kikötni sem, hajóról azonban megcsodálhatjuk ezt a különleges helyszínt.

Zakynthos nemcsak strandjairól híres, hanem látnivalóiról is. A szigeten megnézhetjük például a Kék barlangokat, ahol csodálatos kék színben tündököl a tenger és a fővárost is, ami ugyancsak a Zakynthos nevet viseli. A városban sétálva élvezhetjük a neoklasszikus épületek hangulatát és felfedezhetjük az utcákat, üzleteket. Az Agios Dionysios templom is itt található, amely 1708-ban épült és a város védőszentjének ereklyéit őrzi.

A szigeten minden van, ami egy tökéletes tengerparti nyaraláshoz kell: kiváló strandok, szuper szállások és autentikus éttermek. De mikor érdemes ide látogatni? A következőkben erre a kérdésre aduk választ!

Zakynthos időjárása

Zakynthos éghajlata mérsékelt mediterrán jellegű. A nyári hónapok, júniustól szeptemberig, a legmelegebbek: a nappali hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok között ingadozik, és a tenger vize is kellemesen meleg, körülbelül 22-25 Celsius-fok. Ebben az időszakban a napos idő dominál, és a csapadék mennyisége alacsony.

A téli hónapok enyhébbek, de továbbra is kellemesek. A nappali hőmérséklet általában 15 és 20 Celsius-fok között van, és az éjszakák hűvösek lehetnek. A csapadék mennyisége kissé magasabb, de még mindig viszonylag alacsony. Tavasszal és ősszel a hőmérséklet enyhe, a nappali hőmérséklet általában 20-25 Celsius-fok között mozog, és kevesebb a csapadék.

Zakynthos időjárására általában jellemző a sok napsütés és a kellemes hőmérséklet, ami ideális időjárás a tengerparti pihenéshez.

Mikor utazzunk Zakynthosra?

Zakynthos időjárás mediterrán jellemzőkkel bír: a nyár meleg, olykor forró, a tél hűvös, a tavasz és a tél pedig átmenetet képez a végletek között. A tavasszal az idő már kellemes, tökéletes a kiránduláshoz, a napozáshoz. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a tenger ilyenkor még elég hideg, nem annyira alkalmas az egész napos strandolásra, úszkálásra. Szerencsére azonban a legtöbb hotelben van medence, van amelyikben beltéri is, így nem kell lemondani a fürdőzés öröméről.

Nyáron már kánikulára számíthatunk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a nyaralást nem árnyékolják majd be a viharfelhők. Ebben az időszakban lényegesen több a repülőjárat, ennek megfelelően a turista is, nagyobb a tömeg. A tenger hőmérséklete tökéletes, meleg, a tavernák, büfék, bárok mind nyitva vannak és számos olyan turista szolgáltatás is elérhető, ami a főszezonon kívül nem biztos.

Az őszi időszakban már sokkal kevesebb ember érkezik a szigetre, így kisebb a tömeg, ez leginkább annak köszönhető, hogy az iskolakezdéssel eltűnnek a családos nyaralók. Főleg szeptemberben és októberben az idő még meleg, a tenger is és még a szolgáltató helyek is nyitva vannak. Azok, akik hajlandók eltolni a nyaralást őszre, akár kedvezőbb árakat is kifoghatnak.

Az ITAKA elrepít a Jón-tenger gyöngyszemére, a varázslatos Zakynthosra! Nézd meg kínálatunkat! 

Zakynthos időjárása: ekkor hódítsd meg ezt a görög gyöngyszemet!