Városlátogatások és körutazások az ITAKA-val

A városlátogatások és a körutazások remek alkalmat kínálnak arra, hogy egy kultúrában kicsit megmerítkezzünk. Hova menjünk, ha az ITAKA-val indulnánk városlátogatásra vagy körutazásra? Készítettünk egy útmutatót, így neked már nincs más dolgod, mint kiválasztani a legszimpatikusabb úti célt. Tarts velünk, és fedezzük fel együtt Európa kincseit!

A városlátogatások és körutazások különleges lehetőségeket kínálnak azoknak, akik a klasszikus nyaralási formákat kedvelik, és szeretnének mélyebb betekintést nyerni egy-egy város vagy régió kultúrájába, történelmébe és mindennapi életébe.

Egyre népszerűbbek az utazók körében, legyen szó családokról, párokról vagy akár egyedülálló kalandorokról. De mi teszi ezeket az utakat ilyen vonzóvá? Elsősorban a változatosság. Egy város felfedezése során a történelmi emlékek és a modern kultúra egyszerre jelennek meg előttünk, ezzel az utazási élmény egyedi és felejthetetlen lesz. Az európai városok a legnépszerűbbek azok között, akik a klasszikus városnézést, körutazást részesítik előnyben - minden egyes úti cél saját, egyedi történettel, kulturális örökséggel és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.

A körutazások vonzereje, hogy lehetőséget kínálnak több város vagy akár ország megtekintésére egyetlen utazás során. Így a folyton mozgó, kíváncsi utazók számára ideális választásnak bizonyulnak, lehetővé téve számukra, hogy a klasszikus városnézés mellett új tájakat fedezzenek fel és új kultúrákba merüljenek el.

Mielőtt bemutatnánk, hogy az ITAKA szervezésében milyen utakra indulhatunk, adunk néhány kihagyhatatlan tippet városlátogatáshoz és körutazáshoz.

shutterstock_1903383022

5 tipp városlátogatáshoz

Városlátogatások esetén három út áll az utazók előtt: vagy részletesen megterveznek minden pillanatot vagy pedig semmit sem, helyette spontán átadják magukat a város lüktetésének. A harmadik út, ha valaki utazási irodával kerekedik fel. Ez egyfajta aranyközépút, ahol a leszervezett programok közé kellő szabadidő ékelődik be. Így biztosak lehetünk abban, hogy a fontosabb látnivalókat megnézzük, de lesz időnk egy kicsit elveszni is.

Íme 5 tipp, ami fokozhatja a városlátogatás és a körutazás élményét!

1. Mondj igent!

Az utazás jellemzően teli van lehetőségekkel. Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a nyaralásból, akkor élj ezekkel a lehetőségekkel. Itt az idő, hogy kicsit kilépj a megszokott keretek közül, és olyan dolgokat is kipróbálj, amiben nem vagy elsőre biztos. Egy furcsa étel? Egy új hobbi? Egy túra a hegyekbe? Miért mondanál nemet?

2. Menj be egy büfébe, ahol az utcán áll a sor!

Az útikönyvekben trendibbnél trendibb éttermeket találhatsz, de nem biztos, hogy erre van szükséged, ha igazi, autentikus élményekre vágysz. Tegyél egy nagy sétát és abba az étterembe térj be, ahol a legtöbb helyi arcot látod, még akkor is, ha nem ez tűnik a legokosabb döntésnek. Hidd el, nem fogod megbánni!

shutterstock_493647715

3. Keress fel egy piacot!

Bárhol is jársz, mindenképpen látogass meg egy piacot! Nem feltétlenül azért, hogy bevásárolj a vacsorához, sokkal inkább azért, hogy megismerd a helyi kultúrát. Miket árulnak? Kik vásárolnak? Milyen a hangulat? Rengeteg dolog kiderülhet egy piacozás alatt az országról, amelynek esszenciáját érdemes magunkba szívni.

4. Vigyél haza egy emléket!

Bár a repülős utak korlátozhatnak abban, hogy eszeveszett ajándékvásárlásba kezdj, érdemes választanod egy emléket, amire rápillantva egy kicsit vissza tudsz majd repülni a nyaralás helyszínére. Hogy mit válassz? Ez csak rajtad múlik! Egy ékszer az isztambuli Nagy Bazárból? Egy üveg olívaolaj Görögországból? Jól hangzik, ugye?

shutterstock_389090683

5. Engedd be a művészetet!

A művészet a kultúra legszebb kifejeződése. Akármerre jársz, ha lehetőséged adódik, akkor ne hagyd ki, hogy belekóstolj kicsit a művészetekbe. Menj egy koncertre, egy színházi előadásra, vagy keress olyan tevékenységeket, mint a festés, tanulj meg egy helyi táncot, egy dalt, olvass helyi költőktől verseket. Ízleld meg a művészetet!

Városlátogatások és körutazások az ITAKA kínálatában

Az ITAKA többféle úti célt is kínál azok számára, akik városlátogatásra, körutazásra szeretnének indulni. Ismerjük meg ezeket!

Nápoly-Sorrento - Nápoly-Sorrento strandolással

Nápoly nem csupán egy város: ez egy élő történelem, a művészet és a gasztronómiai élmények egyedülálló keveréke. A vibráló utcák, az ikonikus Vezúv és a föld alatti város titkai felejthetetlen kalandot ígérnek. Sorrento a természet és a kultúra harmonikus egyesülése. A lenyűgöző tengerpartok, gyümölcsöskertek és az ókori római villák mesélnek a hely szépségéről és történelméről.

Helyek, amiket érint az utazás: Nápoly, Amalfi-part, Vezúv, Pompei, Capri

Időtartam: 5 nap

Szállás: 4*-os hotelben

Ellátás: félpanzió

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, a Nápoly-Sorrento körutazás strandolással, 6 napos formában is elérhető.

shutterstock_2209177981

Athén városlátogatás

Az Athén szívében álló Akropolisz nem csak Görögország, de az emberiség egyik legjelentősebb műemléke. A Parthenon templom, az antik színházak és az ókori világ további lenyűgöző emlékeit mind felfedezhetjük egy Athén városlátogatás alkalmával. Az ITAKA-val húsvétkor is bejárhatjuk Athén szépségeit!

Helyek, amiket érint az utazás: Akropolisz Múzeum, Dionüszosz Színház, Parthenon, Olimpiai Stadion, Plaka negyed, Saronic-öböl

Időtartam: 4 nap

Szállás: 3*-os hotelben

Ellátás: félpanzió

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, helyi angol nyelvű idegenvezető, Akropolisz belépő, hajózás

shutterstock_719305414

Szicília felfedezése

Szicília, az ellenállhatatlan mediterrán sziget, amely a történelem, gasztronómia és természeti szépségek egyedülálló keverékét kínálja. A körutazás ezen a gyönyörű szigeten olyan városokon vezet keresztül, mint Siracusa, Palermo, Taormina, Catania és természetesen az Etna sem maradhat ki egy ilyen túrából.

Helyek, amiket érint az utazás: Catania, Ortiggia-sziget, Siracusa, Palermo, Taormina, Cefalu, Savoca. Etna, Taormina

Időtartam: 6 nap

Szállás: 4*-os hotelben

Ellátás: félpanzió

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető

shutterstock_2240052575

Róma városlátogatás

Róma, az "örök város" minden sarkában történelem és művészet köszön vissza. A Colosseum, a Forum Romanum és a Trevi-kút csak néhány azok közül a helyszínek közül, ahol az idő úgy tűnik, megállt.

A Vatikán, mint a katolikus egyház székhelye, lenyűgöző művészeti alkotásokkal és építészeti remekművekkel várja a látogatókat. A Sixtusi-kápolna freskói és a Szent Péter-bazilika magasodó kupolája felejthetetlen élményt nyújtanak

Helyek, amiket érint az utazás: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Pantheon, Bevásárló udvar, San Luigi dei Francesi templom, Vatikán

Időtartam: 4 nap

Szállás: 4*-os hotelben

Ellátás: reggeli

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, Vatikán látogatás belépőjeggyel

shutterstock_2120859782

Madeira csodái

Madeira maga a földi paradicsom. A sziget bőséges természeti szépsége, az egzotikus növényvilága és a kellemes klíma egész évben ideális úti céllá teszi.

Funchal városnézés során felkereshetjük a híres Mercado dos Lavradores piacot, ahol a helyi termékek sokasága vár minket. A Sé katedrális és a Quinta das Cruzes Múzeum felfedezése mellett ne felejtsük el élvezni a különleges madeirai bort egy tradicionális borászatban.

A kirándulás Monte-ba a kalandokat kedvelőknek nyújt felejthetetlen élményt. Az ikonikus toboggánnal való lecsúszás az egyik legizgalmasabb módja a felfedezésnek. Az utazás során nem szabad kihagyni a botanikus kertet sem, ahol a sziget élővilágának gazdagságát csodálhatjuk meg.

Helyek, amiket érint az utazás: Funchal, Eira do Serrado, Monte, Botanikus kert, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Pico da Torre, Cabo Girao, Paul da Serra

Időtartam: 8 nap

Szállás: 3*-os hotelben

Ellátás: reggeli

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, Funchal városnézés és Monte kirándulás az árban, delfin- és bálnafigyelő hajókirándulás, folklór táncműsor

shutterstock_2245233067

Skóciai pillanatok

Skócia, az Egyesült Királyság északi része, varázslatos tájak, lenyűgöző történelmi helyszínek és melegszívű emberek otthona. Glasgow dinamikus városa a hagyományos skót kultúra és a modern városi élet izgalmas keverékét kínálja. A város szívében sétálva megcsodálhatjuk a viktoriánus építészeti remekműveket, valamint a város pezsgő művészeti és zenei életébe is betekintést nyerhetünk.

Edinburgh, Skócia fővárosa, egy igazi történelmi ékkő. Az Edinburghi Vár, az óváros sátorfüggönyös utcái és a híres Royal Mile mind hozzájárulnak ahhoz a különleges hangulathoz, ami miatt ez a város igazi kihagyhatatlan helyszín. Skócia mesebeli tájain túrázva pedig teljesen elmerülhetünk a természeti szépségekben.

Helyek, amiket érint az utazás: Glasgow, Edinburgh, Szent Mungó Katedrális, Nekropolisz, György-tér, Városháza, Skóciai Szent Margit-kápolna, Royal Mile, Szent Kereszt-palota, Calton Hill, St. Andrews, Dunnottar

Időtartam: 5 nap

Szállás: 3*-os hotelben

Ellátás: reggeli

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, Britannia Yacht megtekintése

shutterstock_112513559

Isztambul városlátogatás

Isztambul egzotikus varázsa már hosszú idők óta tartja lázban az utazókat. Isztambulban Európa és Ázsia találkozik. Ez egy olyan hely, ahol a történelem és a modernitás összefonódik, és izgalmas kalandokat kínál minden látogató számára.

Amikor Isztambul utcáin sétálunk, megfigyelhetjük a különböző korszakok és civilizációk nyomait: a bizánci Hagia Sophia monumentális szépségétől kezdve a Szujemán-mecsetig. A város nem csupán építészeti remekműveiről híres, hanem a kultúrák egyedülálló keveredéséről is, amit a különböző nemzetiségekből és vallásokból származó helyiek mindennapjaiban is megfigyelhetünk. A Grand Bazaar-on való barangolás, ahol a keleti fűszerek illata keveredik a helyi kézműves termékek látványával, egyszerűen felejthetetlen élmény.

Helyek, amiket érint az utazás: Szultanahmet történelmi negyed, Hagia Sophia, Ahmed szultán-mecset, Egyiptomi Bazár, Grand Bazaar, Topkapi palota

Időtartam: 4 nap

Szállás: 4*-os hotelben

Ellátás: félpanzió

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, Boszporusz sétahajózás

shutterstock_2005610582

Lisszabon városlátogatás

Lisszabon varázsa a folyóparti sétaútjain, a hangulatos kávézókban és az emblematikus sárga villamosokon keresztül mutatkozik meg. A város lankáit díszítő teraszos kertek és az ódon, kanyargós utcák felejthetetlen élményt nyújtanak minden látogatónak.

Helyek, amiket érint az utazás: Szent Jeromos-kolostor, Felfedezők emlékműve, Torre de Belém, Sintra, Cabo da Roca, Estoril, Cascais
Időtartam: 4 nap
Szállás: 4*-os hotelben
Ellátás: reggeli
Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, buszos városnézés

shutterstock_2232476493

Portugália körutazás

Portugália egy másik európai gyöngyszem, amely a változatos tájak, gazdag történelmi örökség és a vendégszerető emberek kombinációjával hódít. Az ITAKA körutazáson keresztül szinte az egész ország esszenciáját megtapasztalhatjuk.

A körutazás felfedezhetjük Lisszabon mellett Portugália többi részét is, beleértve az UNESCO világörökségi helyszíneket, mint például a történelmi Sintra városát vagy a csodálatos Pena Palotát. Az Atlanti-óceán partjain húzódó festői falvacskák, a dombtetőre épült középkori városok és a friss tengeri herkentyűk garantálják, hogy Portugália minden látogató számára felejthetetlen legyen.

Helyek, amiket érint az utazás: Lisszabon, Szent Jeromos-kolostor, Torre de Belém, Szent György erőd, Sintra, Pena Palota, Cascais, Porto, Ribeira, Guimaraes, Braga, Fatima, Costa Nova, Tomar, Nazaré

Időtartam: 8 nap

Szállás: 3*-os hotelben

Ellátás: reggeli

Extrák: magyar nyelvű idegenvezető

shutterstock_2167747521

London hosszú hétvége

London egy világváros, ahol a kulturális élmények tárháza végtelen: a Westminster Abbey történelmi kincsei, a Trafalgar Square nyüzsgése, a West End színes forgataga. Fedezd fel Londont, és élvezd a város építészeti szépségét, zöld parkjait és rejtett kávézóit, amelyek egyedülálló atmoszférájukkal biztosan elvarázsolnak.

Helyek, amiket érint az utazás: Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square, West End, Tower, Windsor, Stonehenge, Greenwich
Időtartam: 4 nap
Szállás: 3*-os hotelben
Ellátás: reggeli
Extrák: magyar nyelvű idegenvezető, hajózás a Temzén, Stonehenge és Windsor kirándulás

shutterstock_362072633

 

Készen állsz az utazásra? Fedezd fel a világot az ITAKA-val! Utazási ajánlatainkért kattints a Körutazások oldalunkra!

Városlátogatások és körutazások az ITAKA-val