ITAKA utazási iroda | Nyaralás - külföldi utazások és nyaralások

Törökország családi nyaralás: felüdülés a családnak

Written by ITAKA | 2023.05.12. 9:48:31

A családi nyaralás egy igazi élmény a kicsiknek és a nagyoknak, tény azonban, hogy speciális szempontokat kell figyelembe venni a szervezés során. Milyen egy ideális családi nyaralóhely és miért jó ötlet egy Törökországi családi nyaralás? Ennek jártunk utána a blogposztunkban!

Milyen egy ideális családi nyaralóhely? – Ezeket a szempontokat gondold végig!

A családi nyaralás megszervezésekor érdemes a három fő alappillért kiemelten kezelni, ezek a következők: mivel megyünk, hova és mit csinálunk ott.

Mivel megyünk?

A családi nyaralás úti céljának kiválasztásakor lényeges szempont, hogy milyen messze van a kiszemelt desztináció. Utazhatunk autóval, ebben az esetben törekedjünk arra, hogy többször megszakítsuk az autózást. Iktassunk be egy ebédet, az útba eső nevezetességek megtekintését, így elviselhetőbb lesz az út. A legjobb, ha repülővel utazunk, így ugyanis néhány óra alatt magunk mögött tudhatjuk a kilométereket. Törökországba mindössze 2 óra alatt eljuthatunk, ezt az időtartamot gond nélkül kibírják a gyerekek is.

Hova megyünk?

Az úti cél kiválasztása kulcsfontosságú. Célszerű olyan desztinációt választani, ami biztonság szempontjából kiváló, infrastrukturálisan jól ellátott és mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot.

Szerencsés, ha a szállás egy családbarát szálloda, ami azt jelenti, hogy a hotel felkészült a gyermekek fogadására is. Például, ha van családi szoba, akkor sokkal kényelmesebben el lehet férni a csomagokkal, arról nem is beszélve, hogy ezekben a szobákban jellemzően több helyiség is van, például 2 szoba és egy közös tér. Ez különösen hasznos az altatás szempontjából. A gyerekbarát szállásokon általában van gyerekmegőrző is, ahol biztonságban ott lehet hagyni a kicsiket néhány órára.

A szállás kiválasztása során sokat nyom a latba, hogy milyen étkezési lehetőségek közül lehet választani. Törökországban egymást érik a 4-5 csillagos, jó minőségű, kiváló szolgáltatást nyújtó szállodák, amelyek többségében teljes és all inclusive ellátást kínálnak. Utóbbi előnye, hogy a nyaralás költségeivel sokkal könnyebb kalkulálni, az ár ugyanis magában foglal mindenféle étkezést és italfogyasztást. Ennek pontos részleteiről a szállodák tájékoztatást nyújtanak, vannak olyan helyek, ahol valóban bármit lehet enni és inni, vannak olyan hotelek, ahol a helyi italok fogyasztására terjed ki az all inclusive ellátás, így a keretekről érdemes tájékozódni.

Mit csinálunk ott?

A harmadik alapszempont, hogy mivel tölti majd a család az idejét. A szállodák jellemzően remek gyerekbarát programokat kínálnak, amelyeket animátorok vezetnek. Ilyen lehet például a közös tánc, torna, különféle játékok.

A legtöbb szállodában van medence, sőt, egyes helyeken még aquapark is, vízicsúszdákkal, élménymedencékkel. Ezek igazi gyerekparadicsomok, ahol minden lurkó talál magának elfoglaltságot. Ha pedig elég lenne a vizes kalandokból, akkor jöhet a játszótér, ami szintén rendelkezésre áll a gyerekbarát szállodákban.

A gyerekeknek a tenger hatalmas élmény, sokat lehet sétálni a tengerparton, megfigyelni az állatokat és növényeket. Ha a gyerekek nagy érdeklődést mutatnak, akkor célszerű lehet kipróbálni a sznorkelezést, búvárkodást is. A török tengerpartokon sportszolgáltatások széles skálájáról lehet választani, így biztosan mindenki talál kedvére valót.

Törökország családi nyaralás

Azt már tudjuk, hogy milyen egy ideális családi nyaralóhely és milyen szempontok alapján érdemes választani. A következőkben néhány konkrét programot mutatunk be, melyek izgalmasak és érdekesek lehetnek a kicsik számára is.

Jeep túra

A fürdőzést olykor érdemes megszakítani egy-egy program erejéig. Élvezetes és felejthetetlen program lehet egy jeep túra, amely során a gyerekek megismerheti, a helyi szokásokat.

Land of Legends

Ez egy hatalmas aquapark, ahol több mint 50 csúszda, vízi hullámvasút, delfin show és 5D mozi várja a gyerekeket és a szülőket. Itt egyébként esti programokat, jelmez és fényshow-kat is szerveznek.

Antalya Aquarium

A víz alatti világot fedezhetjük fel ebben a hatalmas akváriumban, ahol keresztül sétálhatunk a világ második leghosszabb víz alatti alagútján. Az biztos, hogy ez felejthetetlen élmény lesz a gyerekek számára!

Hajókirándulás

A tengerparton többféle hajókirándulás közül is választhatunk, ezek között vannak néhány órás, fél napos és egész napos túrák is. Vannak tematikus kirándulások, olyanok, amelyek során az étkezés is biztosított. A Zöld-kanyonba tett hajókirándulás során például meseszép sziklák között hajózhatunk a különleges zöld színben pompázó tavon.

Törökországban minden adott ahhoz, hogy a családi nyaralás életre szóló élmény legyen a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Foglald le a nyaralást az ITAKA-val, és mi gondoskodunk arról, hogy 100%-osan a családi élményekre koncentrálhass! Nézd meg ajánlatainkat a weboldalon!