TOP 10 látnivaló és program Taba üdülőterületén

Egyiptom területén, a Vörös-tenger partján terül el Taba, egy igazi nyaraló paradicsom. Az üdülőhely a Sínai-félszigeten helyezkedik el és messze híres a csodás környezetről, a partot ölelő hegyekről, és a mesés tengerről. Egy biztos, aki ide látogat nem fog unatkozni, ugyanis látnivalók és programok tucatjai várják a turistákat. Egy csokorba szedtük ezek közül a TOP 10-et!

Taba egy különleges hely, ami nagyban köszönhető az elhelyezkedésének. Közel fekszik Jordánia, Szaúd-Arábia és Izrael határaihoz, így remek kiindulópontja lehet a kirándulásoknak. Ma már üdülőparadicsom, de nem volt ez mindig így! Eredetileg egy beduin község volt, ahova később néhány luxusszállodát húztak fel a tengerpart mentén. Innen nőtte ki magát egy nyaralókomplexummá, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való és a pénztárcájához passzoló szállást.

A tenger a kék ezer árnyalatában pompázik, a Sínai-hegység lenyűgöző, a partokat csillogó aranyhomok borítja, a strandok pedig szuperek. Ha azonban valaki nemcsak a lábát szeretné lógatni, akkor csodás helyeket kereshet fel és kalandos programokon vehet részt. Mi a TOP 10 programlehetőség Taba városában? Összegyűjtöttük a legjobbakat!

Sínai-sivatag

Európaiként a sivatag egy egzotikum, így érthető, hogy ha már az ember Tabában jár, akkor szeretné látni a sivatagot is. Számos sivatagi túra és szafari kirándulás várja a kalandozókat a Sínai-sivatagban. Ezeknek a kirándulásoknak is több típusa létezik, lehet túrázni például tevével, de akár quaddal is, lehet menni napközben, de léteznek éjszakai sivatagi túrák is.

Időtöltés a parton

Egyiptom területére igazán kellemes időjárás jellemző, még télen is megmártózhatunk a tengerben. Éppen ezért, aki ebbe az országba jön nyaralni, mindenképp kalkuláljon néhány nappal, amit a víznek szentel.

Vízi sportok

Vízi sport tekintetében kifejezetten erős a régió, így a strandolás mellett az aktív pihenés is megvalósítható. Búvárkodás a zátony és a lagúna körül, vízisíelés, szörfözés, sznorkelezés – csak néhány a vízi programok közül.

Hajós programok

Azok számára, akik a könnyedebb időtöltéseket szeretik, a hajós programok kötelezőek. Lebilincselő táj, hullámzó tenger és jó hangulat – mi más kellhet még? A turisták választhatnak, hogy kiránduló hajóval, vitorlással, csónakkal vagy motorcsónakkal szeretnék meghódítani a vizet. A kínálatban vannak egy órás, néhány órás, de akár egész napos kirándulások is.

Taba Casino

A Taba Hotelben egy igen előkelő kaszinó várja azokat, akik szeretnének szerencsét próbálni. Roppant kedvelt a turisták körében, érdemes betérni egy játékra, ha itt nyaralunk.

Colored Canyon

A Sínai-félszigeten található a Colored Canyon, ami egy különleges természeti képződmény. Aki szereti az aktív programokat, azok még egy kis sziklamászást is beiktathatnak. Érdemes korán kelni, ha ide szeretnénk kirándulni, mivel délután már a túl magas hőmérsékletnek köszönhetően kevésbé élvezhető program.

Castle Zaman

A Castle Zaman egy étterem, ahonnan meseszép kilátás nyílik a Vörös-tengerre. Ez valóban egy különleges hely, ahol megpihenhetünk egy kis frissítő mellett, az étlap pedig telis-tele van tenger gyümölcsei finomságokkal!

Fjord-öböl

Taba kedvelt turista célpont, nem csoda, hogy a legtöbb helyen pezsgő hangulatra számíthatunk. Ha azonban szeretnénk kicsit elvonulni, akkor a Fjord-öböl remek választás. Csendes, nyugodt terület és mindössze 15 km-re fekszik a várostól.

Salah El-Din kastély

Ez egy fontos régészeti lelőhely és történelmi helyszín, Taba egyik legismertebb nevezetessége. Az erdő egy szigeten található, amit hajóval vagy komppal célszerű megközelíteni. Maga a vár is megér egy túrát, az onnan nyíló kilátásról nem is beszélve!

Ras Mohammed Nemzeti Park

Aki szereti felfedezni a természet szépségeit, az mindenképp keresse fel a Ras Mohammed Nemzeti Parkot. Érdemes az útra készülni egy vízzel és élelemmel, és nem utolsó sorban fürdőruhával is, a nemzeti parkban ugyanis lehet úszni és sznorkelezni is.

Fedezd fel az ITAKA-val a világot! Nézd meg ajánlatainkat!

TOP 10 látnivaló és program Taba üdülőterületén