Szilveszter külföldön: így ünnepel a világ

Szilveszter az év utolsó napja. Ilyenkor az emberek hangosan búcsúztatják az elmúlt esztendőt és köszöntik az újat, szerte a világon ünnepségeket, felvonulásokat, mulatságokat rendeznek. Vajon milyen a szilveszter külföldön, más kultúrákban? Összegyűjtöttünk néhány érdekes szokást!

Szilveszteri és újévi szokások a világban

A szilveszter és az újév az egész világban hatalmas ünnep, amit megannyi jóslat, babona itat át. Ezek többsége arra irányul, hogy a következő év ne legyen híján egészségnek, pénznek, szerencsének, terménynek, szerelemnek.

Anglia

Angliában a szilveszter a fagyöngy bűvöletében telik: úgy tartják, hogy ha a szerelmes pár a fagyöngy alatt csókot vált, akkor a következő esztendőben elválaszthatatlanok lesznek. Különleges szokás, hogy éjfélkor az első óraütésre a hátsó ajtón „kiengedik” az óévet, a 12. ütéskor pedig beengedik azt.

Spanyolország

Kedves spanyol szokás, hogy éjfélkor, minden harangszó alkalmával egy-egy szőlőszemet esznek az emberek, remélve, hogy ez az új esztendőben szerencsét fog hozni. Érdemes azonban figyelni, ha ugyanis valaki elszámolja magát, akkor az szerencsétlenséget hoz.

Dél-Afrika

Afrika déli részén él az a szokás, hogy kiszórnak mindent, amire nincs szükség, és ezt nem akárhogyan teszik, hanem az ablakon keresztül. Igen gyakran akár nagy méretű tárgyakat is kihajítanak az ablakon, ami akár veszélyes is lehet.

Kuba

Kuba utcáin sétával nem kell meglepődni, ha nyakunkba száll az égi áldás, még ha nem is szó szerint. A kubai emberek ugyanis az edényeiket vízzel töltik meg, ezeket pedig éjfélkor kiöntik az ablakon.

Miért jó a szilveszter külföldön?

A szilvesztert az ember a barátai, családja, szerettei körében tölti. Ha azonban úgy dönt, hogy lecseréli a szokásos helyen a hagyományos szilveszteri bulit és beáldozza a társas estet, akkor fantasztikus élményben lehet része.

Év végére az emberek kicsit elfáradnak, az előző év súlya telepszik a vállukra. Ilyenkor nem árt kicsit kiengedni a gőzt, lerázni a terheket, hogy aztán felfrissült erővel vágjunk a következő esztendőbe. Miért szuper ötlet a szilveszter külföldön?

Méltó lezárása az évnek

Valljuk be, nincs is méltóbb lezárása az évnek, mint egy utazás. Egy fantasztikus élmény, ami feltölt, energetizál és örök emlék marad. A szilveszter külföldön egy igazi kaland. Legyen szó Egyiptomról, Zanzibárról, a Kanári-szigetekről vagy a világ bármely pontjáról a jókedv és a móka velünk lesz majd szilveszter éjjelén mindenhol.

Új kultúrát ismerhetsz meg

A szilveszter és az újév a világ minden táján ünnep. Igazán izgalmas, érdekes és tanulságos egy kultúra ünnepébe bepillantást nyerni, sokat elárul ugyanis, hogy az egyes népek miként örülnek, hogyan vesznek búcsút az elmúló évtől.

Elmenekülhetsz a nyomasztó meghívások elől

A szilveszter szuper dolog, tele bulival, szórakozással. Előfordulhat azonban, hogy a sok-sok meghívás kelt kellemetlen érzést az emberben, hiszen visszamondani nehéz, ha kedvesen invitálnak, tény azonban, hogy minden helyre nem lehet eljutni. Ez komoly frusztrációt okozhat, így nem csoda, hogy a legszerencsésebb megoldás, ha valaki egyszerűen elutazik.

Praktikus a szabadságok miatt

A legtöbb ember az ünnepi időszakra tartogatja a szabadságait. Ilyenkor akár 7-10 nap is összejöhet, ami már egy igen tisztességes és pihentető nyaralás lehet.

Télből a nyárba

A téli időszakban az egzotikus utak igen kelendők, ugyanígy a hajóutak is, sőt, a szilveszteri körutazás is egy népszerű kategória. Ez nem is csoda, a tengerpart, a kellemes hőmérséklet sokakat elcsábít a mínuszokból.

Last minute szilveszteri utak külföldre

A szilveszteri utazások külföldre általában igen népszerűek, több ajánlat is elérhető, van ami repülővel, van ami egyéni utazással, van ami pároknak szól és olyan is, ami jó választás gyermekkel, van olyan ajánlat, amiben van félpanzió és olyan is, ami all inclusive. A nagy számok törvénye alapján előfordul az is, hogy nem sikerül minden helyet feltölteni, így last minute utakat hirdetnek meg.

Külföldön szilvesztereznél? Nézd meg kínálatunkat! Kattints a részletekért!

Szilveszter külföldön: így ünnepel a világ