ITAKA utazási iroda | Nyaralás - külföldi utazások és nyaralások

Mallorca legszebb strandjai

Written by ITAKA | 2023.05.26. 7:20:48

Mallorca Spanyolország egyik gyöngyszeme, egy varázslatos sziget a Földközi-tengerben, ami rengeteg turistát vonz. A strandok tekintetében igen változatos képet fest, van itt minden: az eldugott kis öblöktől kezdve a nyüzsgő, pezsgő partokig, így mindenki megtalálhatja azt, amire vágyik. Összegyűjtöttük, hogy melyek Mallorca legszebb strandjai!

Mallorca a Baleár-szigetek tagja, ami természeti kincseinek és lenyűgöző tengerpartjainak köszönhetően vált ilyen népszerű üdülőhellyé. Míg Ibiza inkább a bulizóknak szól, Mallorca sokkal inkább a természetkedvelők célpontja. Több mint 200 strand van a szigeten, ezek közül 30 kapta meg a kék zászló minősítést, ami annyit jelent, hogy ezek a fürdőzőhelyek kiépített infrastruktúrával bírnak, például van vízimentő és mosdó.

A sziget északi, keleti, déli és nyugati fele strandok tekintetében eltérő. Míg északon a víz lassan mélyül, a part pedig homokos, addig keleten már sziklákkal is találkozhatunk, amik változatossá teszik a tájat. Délen vannak a legtágasabb és legjobban kiépített partok, míg a nyugati partok ennek ellentétei, itt találjuk a legeldugottabb és legcsendesebb öblöket.

A következőkben vegyük sorra, hogy melyek Mallorca legszebb strandjai!

Mallorca legszebb strandjai

Alcudia Beach

Alcudia Beach Mallorca egyik legismertebb és legnépszerűbb strandja. Hosszú, homokos partjával és türkizkék vízével vonzza a napozókat és fürdőzőket. A strand ideális választás a családok számára a sekély víznek köszönhetően. A parton számos vízi sportot is ki lehet próbálni, így például a szörfözést vagy a vitorlázást. A strandot üzletek és éttermek ölelik körbe, így a kényelem és a szórakozás is garantált.

Cala Agulla Beach

Cala Agulla Beach Mallorca északkeleti részén található és maga a Paradicsom. Ez a beépítetlen strand azon kevés helyek egyike, ahol a természet még érintetlen maradt. A hosszú fehér homokos part és a dús zöldellő erdők egyedülálló kontrasztot alkotnak. A természet és a nyugalom kedvelőit a Cala Agulla Beach biztosan elvarázsolja majd.

Cala Banyalbufar

Cala Banyalbufar egy rejtett kincs Mallorca szigetén, egy sziklákkal tarkított festői öböl, ahol a hegyek és a tenger összeérnek. A strand kevésbé látogatott és csendes, így ideális választás azoknak, akik egy nyugodt és intim környezetben szeretnének pihenni és úszni. Két csobbanás között érdemes felfedezni a környék természeti szépségeit is és sétálni egy nagyot a parton.

Cala Barques

A sziget északi felén található a Cala Barques, egy sziklás part, ahol egymást érik a kis öblöcskék. A hely csodás, a víz ragyogóan tiszta, kiválóan alkalmas búvárkodásra is.

Cala Deia Beach

Ez a gyönyörű kis öböl a sziget északi partján található, a festői Deia falu közelében. A part sziklás, a víz pedig kristálytiszta. Kevésbé látogatott, így tökéletes választás azoknak, akik csendre és nyugalomra vágynak. Érdemes megemlíteni, hogy a part közelében található néhány kiváló étterem, ahol a helyi gasztronómia remekeit lehet megkóstolni.

Cala D’or Beach

Cala D'or Beach Mallorca délkeleti részén található, a partja homokos, a víz türkizkék, a környezet varázslatos. A strand kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre és a napozásra, és számos bár és étterem található a közelben, ahol frissítő italokat és finom ételeket lehet megkóstolni. A víz sekély, így a gyerekes családok számára is ideális.

Cala Formentor

Az egyik legikonikusabb strand a Cala Formentor, ami a sziget északi részén található. Egy hegyekkel körülvett, mesés part, amit autóval és hajóval is meg lehet közelíteni. Áll itt egy világítótorony is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a partvidékre.

Cala Mesquida

Cala Mesquida egy tágas, homokos partszakasz, ahol finom homokot érezhetünk a talpunk alatt. A strand ideális választás a napozáshoz, a fürdőzéshez és a sétákhoz. A környék természetvédelmi terület, így érdemes túrázni is ezen a vidéken. A part nem éppen szélcsendes, ez nem jó hír a családosoknak, annál jobb viszont a szörfösöknek, akik remek hullámokat foghatnak ki.

Cala Millor Beach

A régió egyik legismertebb strandja, ami egyben a legnépszerűbb is. Van itt minden, amire szükség lehet, mesés táj, kellemes víz és szuper bárok.

Es Calo del Moro

Es Calo del Moro egy bámulatosan szép, de kevésbé ismert strand, ami egy ösvényen keresztül megközelíthető, ettől az egész helynek van egyfajta titokzatos hangulata, mintha egy felfedezőtúrán lennénk, melynek végén a lenyűgöző látvány a jutalmunk. Itt megtapasztalhatod a nyugalmat és az intimitást, miközben élvezheted a nyugágyakon való pihenést és a tenger frissességét.

Sa Calobra

A Sa Calobra egy kavicsos part, amit egy kisebb túrával közelíthetünk meg. Az út egy kanyonon visz keresztül, a végén pedig ott a tenger, ahol felfrissülhetünk, kedvünkre fürdőzhetünk.

Mallorca csodás természeti kincseivel minden turistát képes levenni a lábáról. A hegyek, a sziklák, a homokos part és a kristálytiszta víz felejthetetlen látvány, életre szóló élmény. Fedezd fel Mallorcát és csobbanj a hűsítő habokban! Neked csak a fürdőruhát kell bepakolni, a szállásról és az utazásról gondoskodunk mi. Ismerd meg ajánlatainkat!