Last minute Zanzibár: egy hét múlva már a homokos parton koktélozhatsz

Zanzibár Tanzánia ékköve, ami kötelező állomás azok számára, akik egzotikus, különleges élményre vágynak. Ha pedig szeretnék az utazást kedvezményes áron megúszni, akkor a legjobb, ha last minute utazásokban gondolkodnak. Mik a last minute nyaralás előnyei és miért jó választás Zanzibár? Jöjjenek a részletek!

A last minute nyaralás előnyei

A last minute nyaralásnak számos előnye van, ezek közül a legmeggyőzőbb érv jellemzően a költségmegtakarítás. Egy akciós ajánlat jóval olcsóbb, mint a teljes árú, ami annak köszönhető, hogy a szállodák és a légitársaságok szeretnék a lehető legtöbb üres helyet feltölteni utasokkal, így még az is jobban megéri, ha valaki alacsonyabb áron utazik annál, mintha üres lenne a hely.

A kedvező árak ilyenkor a teljes csomagra vonatkoznak, az utazásra és a szállásra egyaránt. Ennek megfelelően ugyanazért az összegért magasabb szolgáltatáshoz lehet hozzájutni. Könnyen megeshet, hogy egy all inclusive ellátás last minute ugyanannyiba kerül, mint egy normál foglalású félpanzió.

A last minute nyaralások hordoznak magukban egy kis izgalmat, egy kis sorsszerűséget. Bár ma már bőséges a választék, de mégiscsak van egy szerencse faktor is a dologban, hiszen csak oda tud az ember foglalni, ahol érvényben vannak az akciós ajánlatok. Van tehát egyfajta sorsszerűség abban, hogy hova sikerül végül foglalni. Aki például az úti cél szempontjából is rugalmas, könnyen lehet, hogy olyan területekre jut el, ami eddig nem esett a látókörébe. Ez a zsákbamacska feeling sokakat izgalommal tölt el.

Egy gyorsan jött nyaralás előnye, hogy nem jut elég idő a túlgondolásra, túlbonyolításra. Megvan az időpont, addig mindent el kell intézni, pakolni és indulás. Nincs idő arra, hogy az ember háromszor átpakolja a gyerekek bőröndjét, hogy felesleges holmikkal tömje meg a bevásárlótáskát, amik majd „lehet, hogy kellenek” a nyaraláson. Az idő rövid, a teendő sok, így az ember csak a lényegre tud koncentrálni.

Last minute nyaralás Zanzibár szigetén

A hamisíthatatlan afrikai hangulat, az Indiai-óceán morajlása – ki ne vágyna arra, hogy megtapasztalja a valódi Zanzibár hangulatát!

Zanzibár egy szigetcsoport, ami Afrika keleti partja mellett terül el. Két nagy szigete Pemba, a másik pedig Unguja, közigazgatásilag pedig Tanzánia fennhatósága alá tartozik. Aki ide látogat, olyan naplementéket csodálhat meg, miket kevés helyen látni a világon. A vakító fehér homokos tengerpart, az árnyat adó pálmaligetek elvarázsolják az embert, aki így a paradicsomban érezheti magát.

Fővárosa Zanzibár város, ami Unguja sziget nyugati felén fekszik. Óvárosa, a Stone Town a világörökség részét képezi, ezt mindenképp érdemes megtekinteni azoknak, akik a last minute utazás célpontjául Zanzibár szigeteit választják. A városrész igazi történelmi kincs, ahol területre jellemző kultúrák találkoznak és valami megismételhetetlenné forrnak össze. A szuahéli kultúra alapjai kiegészülnek egy kis perzsa, arab, európai és indiai beütéssel, így jön létre a csoda! Stone Town egyébként 2000 óta az UNESCO világörökségi kincseit sorakoztató listán is helyet kapott.

Akik nemcsak városnézéssel szeretnék tölteni a nyaralást, de nem is a szállodai szobában szeretnének szunyókálni, azoknak jó program lehet a természeti kincsek felfedezése a szárazföldön és a vízen egyaránt. Zanzibár gazdag állatvilágát a parton és a víz alatt is meg lehet figyelni. A szigetről könnyedén átjuthatunk Tanzániába, és tehetünk egy szafari túrát a Serengeti Nemzeti Parkban. Itt olyan állatokat láthatunk a természetes környezetükben, mint az elefántok, az oroszlánok, a vízilovak és a zebrák.

Akik inkább a szigetcsoport adta lehetőségeket szeretnék kiaknázni, mindenképp érdemes felkeresni a Mnemba-szigetet, aminek igen gazdag az állatvilága, 150 halfaj él a partok mentén. Changuu-szigetén Aldabra-teknősöket figyelhetünk meg, sőt még etethetjük is őket, a Jozani Chwaka Bay Nemzeti Parkban pedig a vöröskolobusz-majmokat tekinthetjük meg, ami egyébként egy veszélyeztetett állatfaj.

Egy zanzibári nyaralás felejthetetlen élmény, egy jó értelembe vett kultursokk, amiből hosszú időn keresztül lehet töltekezni a borús, téli hétköznapokon.

Kedvet kaptál Zanzibár szépségeihez? Ne tétovázz, nézz körül az ITAKA weboldalán és csapj le a legjobb ajánlatokra!

Last minute Zanzibár: egy hét múlva már a homokos parton koktélozhatsz