Korfu időjárása: varázslat az év minden szakában

Korfu egy igazi turista paradicsom, az egyik legnépszerűbb desztináció Görögországban. Korfu éghajlata mediterrán, ennek köszönhetően ideális választás azok számára, akik a tengerparti nyaralás mellett teszik le a voksukat. Nézzük, milyen Korfu időjárása az egyes évszakokban, és mikor érdemes ide látogatni?

Korfu a zöldellő sziget

Korfu az Adriai-tengerben található, Görögország északnyugati határán helyezkedik el. A Jón-szigetek része, ez a második legnagyobb területű sziget ebben a szigetcsoportban. Korfu szigete gazdag természeti szépségekben és történelmi kincsekbe, ezért csak úgy vonzza a turistákat, a kirándulások szerelmeseit és a pihenésre vágyókat.

A sziget már a görög mitológia kezdeteitől fogva fontos szerepet játszott Görögország történelmében. Korfu neve ógörögül "Kerküra" vagy "Korküra". Ezt a nevet maga Poszeidón adta egy folyami nimfának, akivel szerelembe esett. A szigetet stratégiai jelentőségű helyszínnek tartották, és a régészeti kutatások szerint már az i. e. 7. században lakott terület volt.

Korfu gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik. Éghajlata mediterrán jellegű, ez az egyik legcsapadékosabb terület az országban, ami elősegíti a zöld és üde környezet kialakulását. A sziget domboldalait citrusültetvények borítják, és gazdag mediterrán növényvilág található itt.

Korfu turisztikai szerepe jelentős a sziget természeti szépsége, éghajlata és történelmi látnivalói miatt. A déli területek zöld dombokkal, míg északiak robusztus mészkősziklákkal büszkélkedhetnek. Korfu város, a sziget fővárosa, itt macskaköves sikátorokban kalandozhatunk és felfedezhetjük a velencei korszak épületeit. Az óvárost az Esplanádé, egy kiterjedt zöld tér, és két impozáns XVI. századi erőd veszi körül. A városban számos templom található, például a Szent Spyridon-templom, melynek vörös kupolája messziről kivívja a nézelődők figyelmét. Különleges ékkő az Achilleion nevű palota, ami egy fehér, neoklasszikus épület Erzsébet császárné nyári rezidenciája volt. A villa kertje tele van pálmafákkal szobrokkal, egy igazi idilli környezet.

Korfu szigete tökéletes helyszín a nyaraláshoz. A mediterrán klímának köszönhetően lehet strandolni, felfedezni a városokat, nevezetességeket és gyönyörködni a természet szépségeiben. De mikor érdemes ide utazni? Nézzük, milyen Korfu időjárása!

Milyen Korfu időjárása az egyes hónapokban és mikor érdemes a szigetre utazni?

Korfu éghajlata mediterrán, ennek köszönhetően az év bármely szakában remek úti cél. Azok, akik nem kedvelik a tömeget, jobban teszik, ha inkább az előszezoni utazás mellett döntenek, így kevesebb turistával találkoznak majd. Tavasszal és ősszel a hőmérséklet alacsonyabb, nincs kánikula, nincs tömeg és remekül fel lehet fedezni a szigetet.

Korfu időjárása tavasszal csapadékos, sokat fúj a szél, majd az idő előrehaladásával, ahogy egyre inkább megyünk a nyár felé, a hőmérő higanyszála is elkezd felfelé kúszni. A legtöbb csapadék márciusban esik.

Nyáron a hőmérséklet magas, a csapadék kevés. Az átlagos napi legmagasabb hőmérséklet augusztusban éri el a csúcsot, 32,3 Celsius-fokot. A nyaralási főszezonban tengervíz hőmérséklete 22 és 24 Celsius-fok között mozog, felüdülést nyújt a nagy hőségben. Fel kell azonban készülni arra, hogy ebben az időszakban sok ember látogat ide, így akár túlzsúfoltnak is tűnhetnek a strandok, városok.

Ősszel egy egészen más arcát mutatja a sziget. Ilyenkor az időjárás még kellemes, 27 Celsius-fok körül alakul, november felé haladva pedig fokozatosan csökken. Míg szeptemberben, október elején még nagy valószínűséggel tudunk fürdeni a tengerben, novemberben már nem biztos, ilyenkor viszont jókat lehet túrázni és felfedezni a városokat. Mivel Korfu szigetén remek szállodák vannak, szinte mindegyikben van úszómedence, van, ahol beltéri is, így ha ilyen szállást választunk, akkor a fürdőzésről sem kell lemondani.

Korfu szigetében az a szuper, hogy jó és kevésbé jó idő esetén is remek programokat lehet szervezni. Ha az ember klasszikus nyaralásra készül, akkor azonban érdemes olyan időszakban menni, amikor nagyobb a napsütés esélye, vagyis nyáron, esetleg késő tavasszal vagy kora ősszel. Az előszezon és az utószezon kellemes időszakok, előnyük, hogy kisebb a tömeg, az éttermekben és a szállásokon pedig valamivel alacsonyabbak az árak, mint főszezonban.

Korfu szigete csak arra vár, hogy felfedezd! Készen állsz a kalandra? Kattints, és nézd meg ajánlatainkat!

Korfu időjárása: varázslat az év minden szakában