All inclusive és ultra all inclusive: különbségek a két ellátás között

A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél kiterjedtebb az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Mi az a félpanzió, és mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátás között? Ismerjük meg a részleteket!

A nyaralás költségeit négy nagy egységre lehet bontani: van az útiköltség, a szállás, az étkezés és a költőpénz. A szállást és az étkezést könnyedén összevonhatjuk, amennyiben valamilyen ellátást is igényelünk a szállás mellé. Ez egyfelől sokkal gazdaságosabb, mivel a szállodákban alacsonyabb áron ehetünk egy vacsorát, mint az üdülőhely bármelyik éttermében, másfelől pedig kényelmes is, hiszen nem kell róni az utcákat, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet, ahol csillapíthatjuk az éhségünket. A szálloda kiválasztása során tehát sokat nyomhat a latba, hogy milyen étkezési lehetőségek, csomagok érhetők el.

Az ellátás legmagasabb fokozata az all inclusive és az ultra all inclusive változat. Ezeket akkor érdemes választani, ha az ember a tengerparti pihenés élvezetének szeretné magát átadni, néhány rövidebb fakultatív programmal kiegészítve a fürdőzést, sütkérezést. Nézzük, mi a különbség a két típus között!

Mi az az all inclusive ellátás?

Az all inclusive ellátás a teljespanzió továbbfejlesztett változata. Ebben az esetben az ellátási díj kiterjed mindenféle étkezésre és italfogyasztásra, tehát a reggelire, az ebédre, a vacsorára, az étkezések közötti snackekre, nassolnivalókra, az alkoholos és alkoholmentes italokra a nap bármely szakában.

Az all inclusive ellátás tartalma szállodánként változik, így minden esetben érdemes tájékozódni, hogy mit és hol fogyaszthatunk. Általában az all inclusive vendégek egy karszalagot viselnek, amit a bejelentkezéskor kapnak és a nyaralás ideje alatt hordani kell. Ezzel lehet ugyanis étkezni, italt fogyasztani.

All inclusive nyaralást tervezel? Nézd meg kínálatunkat!

Mi az az ultra all inclusive ellátás?

Az ultra all inclusive ellátást még az all inclusive ellátáson is túltesz. Extra szolgáltatásokat is tartalmaz, melyeket a szállodák maguk határoznak meg. Ilyen lehet például prémium, import italok fogyasztása térítésmentesen, a frissen facsart gyümölcslevek, az olyan extra juttatások, mint a korai/késői check-in, a kimaradó étkezések esetén ételcsomag igénylése. A főétkezésen kívül tehát van még valami plusz. Egyes helyeken például az ultra all inclusive vendégek inast is kapnak a szobájukhoz.

Számos török utunk ultra all inclusive ellátással is elérhető. Merülj el a maximális kényelemben, nézd meg útjainkat a Török Riviérára!

Milyen egyéb ellátástípusok léteznek?

Alapvető, hogy a szállodai szobákban nincsen főzési lehetőség, így a vendég vagy maga oldja meg az étkezést, ezt nevezzük önellátásnak, vagy pedig a szállodára bízza ezt a feladatot. Ha valaki olyan utazást tervez, hogy sok időt tölt a szálláson kívül, például minden nap kirándulni, felfedezni szeretne, akkor célszerű lehet csak reggelit kérni vagy félpanziót, utóbbi opcióban a reggeli és a vacsora van benne. Érthető, hogy ha a terv egy egész napos városnézés, akkor az ember ott fogja megoldani az ebédet egy helyi büfében, étteremben.

A reggeli lehet kontinentális, bővített kontinentális, utóbbi estben a kávé, tea, kenyérfélék, vaj, dzsem mellé sajt, felvágott és tojás is jár. Kérhető büféreggeli és svédasztalos reggeli is, utóbbi esetben csak hideg, előbbi esetben pedig hideg és meleg ételekre is számíthatunk.

Félpanzió esetén a befizetett ár a reggelinél tartalmazza az alkoholmentes italokat is, vacsoránál azonban az italokért külön kell fizetni.

Teljes panzióról akkor beszélünk, ha az ellátásban benne van a reggeli az alkoholmentes italokkal, az ebéd és a vacsora, utóbbi kettőhöz azonban az innivalót, legyenek azok alkoholos italok vagy alkoholmentes italok, pluszban kell kifizetni.

Az ITAKA-nál az all inclusive utazások minden típusát megtalálhatod! Nézz körül a kínálatunkban és foglald le álmaid nyaralását még ma!

All inclusive és ultra all inclusive: különbségek a két ellátás között