Ajándék utazás: élmény ajándékba

Az ajándékvásárlás hatalmas kihívás, ami annak köszönhető, hogy megannyi szempontot figyelembe kell venni. Vannak azonban aduász meglepetések, amikkel egyszerűen nem lehet melléfogni, ilyen az ajándék utazás is. Nézzük, miért jó, ha utazást ajándékozol a szeretteidnek?

 

Ajándékot vásárolni nem mindig egyszerű, gyakran fejtörést okoz kitalálni, hogy minek is örülne a másik. Szerencsére vannak olyan aduász ajándékok, amiket be lehet vetni akkor is, ha nem jön az ihlet. Az utazás ajándékba tökéletes meglepetés lehet egész évben, karácsony, születésnap, évforduló, esküvő esetén, de más alkalmakkor is. 

Összegyűjtöttünk a legfontosabb érveket, hogy miért jó ötlet az utazás ajándékba!

5 érv, hogy miért a legjobb meglepetés az utazás ajándékba!

  1. Az utazás egy aduász

Az ajándékvásárlás sokak számára igazi stressz, a megfelelő ajándékot ugyanis nem egyszerű megtalálni. Az ember szeretné olyannal meglepni a szeretteit, aminek valóban örülnek, sok esetben azonban a keresgélés elhúzódik, az utolsó pillanatban pedig, amikor már csak néhány nap maradt az ünnepig, végül mégis olyan kerül a csomagolópapírba, amit csak kényszerből vettünk meg. Az utazási utalvány hatalmas előnye, hogy biztosan betalál és adott keretek között bármikor felhasználható. Mindenki szeret új élményeket szerezni, új helyeket felfedezni, egy utalvány ehhez remek kiindulópont.

  1. Az élmény a legértékesebb

Természetesen minden embernek más a fontos, van akit a tárgyak tesznek boldoggá, a többség azonban az élményeket kedvesebb emlékként őrzi a szívében. Ehhez képest meglepő, hogy a karácsonyfa alatt inkább nagy dobozok sorakoznak, ahelyett, hogy kis ajándékkártyák lennének színházjegyekkel, múzeumi bérletekkel, utazási utalványokkal. A tárgyakat meg lehet unni, mindig jöhet valami, ami újabb, ami még jobb, az élmények azonban ugyanolyanok: örökre velünk maradnak.

  1. Olyan, amilyennek lennie kell

Az ajándékutalvány azért nagyszerű, mert mindenki arra használja fel, amire szeretné. Ha valaki nem szeretne messzire utazni, akkor választhat egy hazai vagy egy közelebbi úti célt, ha fél a repüléstől, akkor dönthet olyan utazás mellett, amit autóval vagy busszal lehet megközelíteni, vannak nagyszerű körutazások, all inclusive ajánlatok és még folytathatnánk a sort. Az ajándék tehát csupán egy kezdő löket, az úti cél kiválasztása azonban a megajándékozottra vár. Így akkor és oda utazhat, amikor és ahova szeretne.

  1. Álmokat vált valóra

A legtöbb ember szeret álmodozni, van aki még listát is készít arról, hogy hova szeretne eljutni. Ezeken a bakancslistákon jellemzően helyet kapnak olyan úti célok is, amik nagyobb anyagi ráfordítást igényelnek, vagy azért, mert körutazások vagy a szolgáltatás magasabb színvonalú, például all inclusive az ellátás. Ha valaki karácsonykor ajándék utazási utalványokat kap, akkor egy jó nagy lépéssel közelebb kerülhet az álmai megvalósításához. Az pedig az ajándékozó számára is felemelő élmény, hogy ilyen módon hozzájárulhat egy szerette álmának valóra váltásához.

  1. Kényelmes az ajándékozónak

Az ajándék utazás az ajándékozó szempontjából is remek választás, hiszen egyszerűen, akár online is le lehet foglalni egy konkrét utat vagy pedig megvásárolni az utalványt. Így nem kell az ünnepek utolsó hajrájában a boltokat róni és a tömegben lavírozni. Arról nem is beszélve, hogy akár az utolsó pillanatban is lehet cselekedni, hiszen a visszaigazolás, majd az utalvány a rendelés után megérkezik. Így tehát, akkor is jó döntés, ha valaki túl sokáig gondolkodott vagy nem volt ideje elintézni az ajándékvásárlást.

Így add át az ajándék utazást!

Az ajándék utazás, legyen szó egy adott út foglalásáról vagy akár egy utalványról, önmagában nem túl látványos, egy kinyomtatott papír vagy egy kis kártya. Szerencsére azonban megannyi módja van annak, hogy ötletesen add át a meglepetést. Nézzünk ezek közül néhányat!

Útikönyvben elrejtve

Ha megvan az úti cél, akkor vásárolj egy útikönyvet, amit a szeretted fel is tud majd használni a nyaralás, a városlátogatások, a tengerparti nyaralás során. Körutazások esetén akár az állomásokat is bejelölheted. Első pillantásra nem biztos, hogy egyértelmű lesz, hogy mit keres egy útikalauz a csomagolópapírban, idővel azonban le fog esni a tantusz és öröm ül ki az ajándékozott arcára.

Egy földgömb

Egy szép földgömb önmagában is jó ajándék egy utazónak, pláne, ha egy utazási utalvány is díszíti. Így megvalósulhat a klasszikus jelent, amikor az utazó csak lazán megpörgeti a földgömböt és rábök a következő úti célra.

Egy naptár az utazás dátumával

Amennyiben úgy foglaltad az utazást, hogy megvan a dátum, akkor az ajándékot átadhatod egy naptárba rejtve is, természetesen jelölve, hogy mikor lesz az indulás.

Apró tárgyak, amik az úti célra utalnak

Remek módja az utazási utalvány átnyújtásának, ha olyan apróságokat csomagolsz be, amiket utazáskor visz magával az ember, például egy mini tusfürdőt, nyakpárnát, utazó társasjátékot, egy all inclusive kártyát, így szépen lassan állhat össze a kép arról, hogy mi is valójában az ajándék.

Az ITAKA segítségével Te és a szeretteid is felfedezhetik a világ legszebb tájait. Ismerd meg aktuális ajánlatainkat!

Ajándék utazás: élmény ajándékba